Forskellige anvendelser af gødning

July 29

Forskellige anvendelser af gødning

Gødning give planterne med næringsstoffer, der er nødvendig for normal vækst. De er som regel anvendes på jorden direkte eller sprøjtes på bladene, kendt som Blandtegning fodring. Ordentlig gødning brug forbedrer jordkvalitet, fremmer sund vækst og øger høstudbyttet. De fleste planter har brug for 18 næringsstoffer for en sund vækst. De vigtigste er kvælstof, fosfor og kalium, da disse tre er nødvendig ved fabrikken i langt større mængder end andre næringsstoffer.

Vækst Booster

Gødning tilskynde den hurtige vækst af planter. Det vigtigste element, der fungerer som en vækst booster er kvælstof, som også fungerer som en grønnere agent. Det er nødvendigt for klorofyl dannelse og til fremstilling af vegetabilske proteiner. Hæmmet vækst og lysegrønne blade farve er almindelige tegn af kvælstof mangel i planter. Nitrogen-rige gødning er således særdeles nyttigt for gartnere i grønne græsplæner.

Tidligt blomstrende

Gødning kan fremskynde den blomstrende tid af blomstrende planter. Fosfor også hjælpemidler i frø dannelse og tidlige udvikling af root, viser forskning fra Colorado State Universitys udvidelse office. Plantageejere, der ønsker at fremskynde deres plante modenhed bør anvende fosfor-rige gødning, som dette er hovedsagelig ansvarlige for anlægget modenhed næringsstof. Tidligt blomstrende og modenhed kan betyde hurtigere afkast for kommercielle gartnere.

Øger modstand

Gødning indeholdende kalium styrker stilke og sugerør af planter, så de kan holde mere vand og bliver mere modstandsdygtig over for tørke. Disse gødninger også forbedre frø og frugter kvalitet, producerer større råvarer og bedre bestande.

Jordforbedring

Korrekt anvendelse af gødning kan genoprette den naturlige kemiske sammensætning af jorden. Kanarieøerne på en enkelt type af gødning kan ændre den naturlige næringsstof balance, hvilket resulterer i dårlige jordbundsforhold. I dette tilfælde bliver jorden mættet med én type af næringsstof, mens koncentrationen af andre næringsstoffer falder. Når dette sker, kan den kemiske balance i jorden forbedres ved hjælp af organisk gødning.

Special-tillægget

Bortset fra deres generelle effekt på plantevækst appellerer nogle gødning til specifikke behov for visse planter. Disse særlige formål gødning anvendes typisk, når en bestemt jordbundsforholdene er påkrævet. For eksempel, som syre-elskende planter blåbær gavn af gødning, der sænker jord pH niveauer, Ifølge Purdue Universitys afdeling for havebrug.

Urbant landbrug

Dårlig kvalitet jord i byområder og regenereret zoner skal fuldføre gødning for at gøre dem egnet til landbrug. Næringsstof balance skal først oprettes til at vokse en bæredygtig haven i disse betingelser. Container havearbejde og potteplanter planter vil også behov for gødning, da systemerne jord er isoleret og må ikke få næringsstoffer udveksling fra miljøet.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com