Forskellige jordtyper i Texas

September 26

Forskellige jordtyper i Texas

USA Department of Agriculture først er fastsat til at klassificere jordbundstyper i 1975. Resultatet af denne forskning blev jord taksonomi, et system, der blev revideret i 1999. Ifølge USDA jord taksonomi er der 12 klasser, kaldet "ordrer," af jord. Hver ordre har forskellige funktioner og findes i forskellige klimaer. Texas har syv forskellige jord ordrer i hele staten.

Alfisols

Alfisol findes i hele Texas, selvom det har tendens til at samles i regionerne øvre nord i Texas og den østlige side af staten. Alfisols har tendens til at udvikle under tempererede skove i fugtige klimaer. Ifølge University of Idaho er alfisols meget frugtbar jord, hvilket gør dem godt for landbrugs anvendelser.

Aridisols

Meget af den vestlige side af Texas består af aridisols. Aridisol jord er meget tør og sandet. De kan ikke typisk dyrke planter eller tjene andre landbrugsformål på grund af jordens ørken-lignende kvalitet. Hvis vand til kunstvanding er tilgængelig, men kan mennesker bruge aridisols til at vokse planter og fødevarer, ifølge University of Idaho.

Entisols

Ifølge Texas A & M består kun et lille område beliggende i den nordøstlige region af Texas af entisols. Det væsentlige, en entisol jord klasse er meget forskellige med hensyn til dens overordnede sammensætning. Klassen entisol er ligesom en "Diverse" klasse af jord, idet en jord er karakteriseret som en entisol, hvis det ikke passer ind i en af de andre 11 klasser.

Inceptisols

Inceptisols er ikke meget almindelig i Texas. Ifølge Texas A & M jord datatilknytningen findes inceptisols kun i de nord-centrale og dybt sydlige dele af Texas. Denne type af jord er magen til entisol og typisk findes på stejle skråninger og i bjergrige områder.

Mollisols

Ligesom alfisols findes mollisol jord i hele Texas. Men, fleste af mollisols tendens til at vises i centrale Texas. Ifølge University of Wisconsin i Stevens Point er mollisols nogle af de mest frugtbare jorder på planeten. Denne type af jord er rig på næringsstoffer og bevarer fugt godt.

Ultisols

Den østlige del af Texas indeholder ultisol jord. Denne type af jord er ofte rødlige eller gule og har en høj koncentration af jern eller aluminium. Ifølge University of Idaho, ultisols har lav fertilitet og vises primært i fugtige og tropiske områder.

Vertisols

Strøet tyndt gennem er midten af Texas og fandt på den lavere sydvestlige og sydøstlige dele af staten en jord, der er klassificeret som vertisol. Vertisols skrumpe og svulme afhængigt af vandindholdet. Når tør, jorden krymper og udvikler revner. Vertisols består af tunge ler.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com