Forskellige jordtyper i USA

April 16

Forskellige jordtyper i USA

Ler, mudrede, sandede og lerede jorder-- og deres talrige kombinationer--kan findes i hele USA. Selvom visse jordtyper har ofte været forbundet med visse regioner af landet (sandet i nordøst og ler i Mississippi-deltaet, for eksempel), kan du finde jord af næsten enhver type i de fleste stater. Hver jordtype har let genkendelige karakteristika.

Ler

Ler jord varierer i farve fra beige og brun til gule, røde og endda blå. Farven kan være en indikator for karakteristika såsom tekstur, beluftning og permeabilitet.

Lerjord er lavet af fine partikler op til 0,002 mm i størrelse, ifølge webstedet Mikrobiologi Procedure. På den positive side holde lerjord fugtighed og næringsstoffer godt på grund af deres tæthed. På negativsiden, men kan de være tyktflydende og klistret, så lidt luft til at passere gennem dem, når de er våde. Denne massefylde er ikke godt for planter, fordi rødderne har brug for ilt. Derudover vand har tendens til at overholde jordpartikler og er så utilgængelige for planter. Denne egenskab af lerjord kan indebære problemer for at plante avlere.

Når clay jorden tørrer ud, bliver det hårdt og svært at arbejde. Når lerjord revner, kan det faktisk rive rødder fra planter eller skubbe dem op af jorden.

Silt

Mudrede jord betragtes en af de mest gæstfrie jordbund for planter, ifølge EAIS.net. Med en partikelstørrelse, der spænder fra 0.002 mm til 0,05 mm, det bevarer næringsstoffer godt og tilbyder god udluftning og afløb. Derudover mudrede jord holder fugt og er nem at arbejde med, våd eller tør.

Sand

Sandet jord er kendt for deres gode dræning; Men hvad er ikke så almindeligt kendt er, at god dræning er resultatet af lavt organisk indhold. Partikelstørrelse kan variere fra.05 mm til 2,00 mm, ifølge Mikrobiologi Procedure. Sandjord kan forbedres væsentligt gennem tilsætning af organisk materiale, såsom kompost eller staldgødning.

Lerjord

Lerjord er en blanding af ler, sandede og mudrede jord i proportioner mest befordrende for sund plantevækst, ifølge EAIS.net. Det består af 40 procent silt, 40 procent sand og 20 procent ler. Lerede jord er fyldt med næringsstoffer og tilbyder ideelle fugt fastholdelse. Desuden, dræner det godt. Afhængigt af hvordan partiklerne er beliggende--det vil sige, uanset om de er stablet oven på den anden eller er organiseret i en vekslende mønster, som giver mulighed for mere plads mellem partikler--det kan manifestere sig som klumper af sod eller mere løst struktureret jord, der er lettere at arbejde.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com