Forskellige måder at lufte en pejs

September 14

Forskellige måder at lufte en pejs

Sikre dit hjem sikkerhed og effektivitet af din pejs ved at vælge den rigtige udluftning. Type af udluftning, der bedst tjener dit hjem vil afhænge af typen pejs du har. Indstillingen vent til din pejs vil hjælpe dig med at vælge, hvor at installere enheden, da ikke alle pejs kræver direkte forbindelse til en skorsten. Som med enhver større ændring af dit hjem, tjekke de lokale bygningsreglementer for område-specifikke restriktioner vedrørende installation af en pejs og hvordan det skal være udluftet.

Hvorfor lufte

Udluftning pejs udretter to ting: at bringe luft ind i brændkammeret og tager udstødning fra det. Røg, kulilte og andre biprodukter af brændende brændstof undslippe dit hjem gennem aftræk, da udstødningen er varm og bevæger sig opad. Den opadgående udkast, der er oprettet trækker luft til ilden fra inde i opvarmet rum, medvirken forbrænding. Uden ordentlig ventilation, røgen ville komme ind i stuen fra pejsen, at bringe med det giftig kulilte gas. Selv med den korrekte aftræk installeret med din pejs, du har brug for en kulilte alarm, der lyder når den registrerer høje niveauer af den lugtfri og farveløs gas i rummet.

Skorsten

Skorstene er en af de ældste former for udluftning ildsteder, og de kan stadig bruges i dag. Skorstenen udluftning tillader røg at flygte fra et bål. I dag kan dem med træ-brændende pejs eller indbygget gaspejse stadig bruge skorstene. En årlig rengøring af skorstenen ved en professionel feje og en kontrol af foring vil beskytte brugen af en skorsten. Under brug af pejsen skal skorsten spjældet forblive åben for ordentlig udluftning. Lukke spjældet, når branden ikke er i brug til at forhindre varmetab fra dit hjem og at undgå regn eller dyr fra at komme ned gennem skorstenen og i pejsen.

Direkte aftræk

Direkte aftræk pejse bruger gas som deres brændstof. En aftræksrør løber gennem væggen bag pejsen og udenfor. I modsætning til lodret skorstene køre gas pejs ventilationskanaler vandret. Disse bruger ventilen for at levere ilt til ilden og en afsætningsmulighed for røg. For at holde røgen fra bølgende ind i stuen og ilden fra ved hjælp af værelse ilt, er forsiden af disse pejse helt dækket med tykke, ildfast glas. Varmen fra branden er skubbet ind i stuen med konvektion fans under pejsen.

Ventless

Ventless gaspejse er kontroversiel, når det kommer til bygningsreglementer. Nogle kommuner bygningsreglementer ikke tillader montering på alle, men andre begrænse installationen af ventless gas pejs enheder til store værelser og bar deres brug i badeværelser og soveværelser, ifølge Carson Dunlap i "principperne om hjem inspektion: damp, elektriske væg/gulv varme." Disse enheder fungerer ved at brænde mere fuldstændigt at eliminere kulilte så meget som muligt, og de kræver ikke udvendig udluftning. Værelse ilt brændstoffer ilden i disse enheder, hvilket er grunden til de ikke kan være installeret i små rum. En af biprodukter af benytter ventless pejse er den store mængde af kondens de producerer hvis enheden ikke er den rigtige størrelse til rummet. Fordi de ikke behøver en aftræksrør, kan ventless pejse installeres hvor som helst din lokale kode giver uden at skære ind i vægge eller sætte enheden ved siden af en skorsten.


© 2023 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com