Forskellige typer af stedsegrønne træer i Idaho

November 27

Forskellige typer af stedsegrønne træer i Idaho

Bjerge, floder og enorme områder af skov dominerer landskabet i Idaho. Selv om mere end 20 arter af træ findes i staten, kun 10 af dem er nåletræer og syv virkelig stedsegrønne. Stedsegrønne nåletræer er bemærkelsesværdigt godt tilpasset til at leve i fattige, findes stenede jord sådanne i nordlige Idaho, hvor de er den mest udbredte sort i træ.

Vestlige White Pine

Den vestlige hvide fyr (Pinus monticola) er Idahos stat træ, undertiden kaldet Idaho pine. Almindeligt dyrket som en prydplante eller landskabspleje træ, deres naturlige udbredelsesområde strækker sig fra Canada i hele granit bjergkæder i det vestlige USA. Det er en særlig høje stedsegrønne arter, undertiden nå 150 fod i højde med nogle eksemplarer på over 200 fod. Nålene er 1 til 5 inches lang med en lidt serrated kant og forekomme i klynger af fem. Ru, rødbrune bark dækker trunk og nederste grene. Hele sommeren og efteråret emerge grupper af lange slanke kegler at vokser til 1 fod i længden.

Ponderosa Pine

Ponderosa pines (Pinus ponderosa) er en af de mest udbredte stedsegrønne træer i det vestlige USA. Nogle skovbrug forskere mener, at der er fire vigtigste underart defineret af deres geografi, selv om fysiske forskelle mellem dem er subtil. Det mest karakteristiske træk ved Ponderosa pines er deres orange bark, der er ru-tekstureret med sorte sprækker. Klynger af tre lange, grå-grønne nåle linje kviste og grene, producerer en luftigt look.

Rocky Mountain Douglas Fir

Rocky Mountain Douglas fir (Pseudotsuga menziesii subsp. glauca) er en langsomt voksende stedsegrønt træ fundet i nordlige Idaho i højder højere end 1.800 fødder. Det er et relativt stort træ, at nå en moden højde 145 fødder med en 3-fod diameter. Ofte bruges som juletræer, har Rocky Mountain Douglas graner en forholdsvis symmetrisk koniske form med 1 tomme lange, tæt klynge nåle. Kegler er små med lidt papery skalaer.

Grand Fir

Forekommende i højder over 6.000 fod i Idaho, er den grand Ædelgran (Abies grandis) en høj stedsegrønne arter med en diameter på 6-fods trunk. I modsætning til de fleste nåletræer, har grand fir fladtrykt, blunt-ended nåle arrangeret langs begge sider af kviste. Kegler er op til fem inches lang med 150 tæt lukket skalaer. I sensommeren producerer de særprægede vingede frø, der spredes bredt. Denne art har en nogenlunde konisk form, der udvider øverst i løbetid.

Lodgepole Pine

Typisk ses langs tørre skråninger i Rocky Mountains Idaho, er lodgepole pine (Pinus contorta) en fælles nåletræ arter med en åben og bred-topped vækst vane. Det kan vokse til 120 fod i højden, men omfattet af nedsat vækst på grund af barske vækstbetingelser og er ofte meget mindre. 2 tommer lange, lidt snoet nåle forekomme parvis, optræder i oprejst totter, der er koncentreret i slutningen af grenene.

Vestlige Hemlock

Vestlige hemlocks (Tsuga heterophylla) forekommer i områder med en moderat temperatur og masser af fugt. I Idaho findes de i den nordligste region i den stat, hvor marine påvirkninger holde luftfugtigheden høj og vejret afkøles. Oprejst, pyramideformede form og hængende grene af vestlige hemlock er umiddelbart genkendelige, som er fladtrykt mørke-grønne nåle og glat, kanel-farvet bark. Vokser til 120 fod høje, er dette den højeste arter af skarntyde og en af de største stedsegrønne træer i nordlige Idaho.

Western Red Cedar

Western red cedar (Thuja plicata) er en meget stor stedsegrønne arter vokser til 120 fod i højde med en diameter på 12-fods trunk. I skovene i Idaho, hvor er de ofte overfyldt i tætte skrifter, vokser denne arten løv kun nær toppen af træet, mens andre landestandarder blade er fordelt langs stammen. Multibranched, skællende bladene er fladtrykt og gullig-grøn med en vagt ananas-lignende duft. På mindre end 1 tommer i længden er kogler af Western red cedar blandt de mindste af enhver nåletræ.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com