Fosfat gødning typer

May 30

Landmænd og gartnere gælder fosfat-baseret gødning for planter og jord til at øge lokale fosfor (P) niveauer. Unge planter er særligt sårbare over for mangelfuld P niveauer, men næsten hver plante har brug for det til at opretholde sunde vækst. Kunstige fosfat gødning og gylle eller komposten anvendes sammen til at revitalisere stærkt forarmet jordbund. Fosfat gødning falder ind under en af fire grundlæggende kategorier: rock fosfater, superphosphates, ammonium-fosfat eller polyphosphat. Hver type gødning er sammensat af forskellige stoffer og kemiske forhold.

Rock fosfat

Indskud af rock fosfat form naturligvis i geologiske formationer. Det er høstet, jorden til pulver og tilsættes jord som en kilde til fosfor. En Michigan State University bulletin, med titlen "N-P-K gødning," rapporter et støt fald i tilgængeligheden af rock fosfat på markedet. Forfatteren nævner materialet høje transportomkostninger og ringe vandopløselighed som katalysatorer til formindsket brug i landbrugspraksis. Rock fosfat stadig har begrænset brug i indenlandske dyrkning og er raffineret som ingrediens i andre avancerede gødning.

Superphosphates

Normal superphosphat er et stærkere og mere opløseligt stof end rocky fosfat, men det er betydeligt mindre potent end koncentreret superphosphat eller ammonium forbindelser. Den nyere koncentrerede sammensatte indeholder 46 procent fosfat, mens den normale sort har 20 procent. Ingen af to udbud kvælstof, en ønskelig næringsstof fundet i andre gødningsstoffer.

Ammonium-fosfat

Ammonium fosfater er en fælles ingrediens i avancerede gødning forbindelser, erstatter rock og superphosphat derivater. Produktnavn fosfat (kort) og diammoniumphosphat fosfat (DAP) er lavet ved at blande fosforsyre med ammoniak.

DAP indeholder 18 procent kvælstof og 46 procent fosfat. Det har også en højere water-solubility procentdel end kort, superphosphat og rock fosfat forbindelser. KORT indeholder 48 procent fosfat, mere end koncentreret superphosphat og DAP og 11 procent kvælstof. Begge typer af ammoniumphosphat kan beskadige småplanter og frø på kontakt. KORT indeholder mindre ammoniak end DAP og kan forårsage mindre skader til at plante frø.

Polyphosphat

Polyphosphate forbindelser bruges til at gøre de fleste typer af flydende fosforsyregødningen. Disse forbindelser er faktisk en kombination af poly- og orthofosfat, som findes i naturlige fosforsyre. Ammonium polyphosphate (APP) er en populær og effektiv gødning lavet med polyphosphate. Det er 34 procent fosfat og 10 procent kvælstof, men har en højere vandopløselighed end gødning i de andre tre kategorier.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com