Fransk renæssance tapet

September 9

Fransk renæssance tapet

I 1500-tallet England anvendes velhavende husstande brokader, fløjl og præget læder som vægbeklædning til at beskytte sig mod den kolde og fugtige, der trængte ind i vægge. Af den elizabethanske æra, havde wallpapers gjort indhug med træ-blok design trykt på papir. Teknologien af udskrivning designs på tapet påvirket franske renæssance designere, der har oprettet enkle papirer til dem mindre og mere omfattende tapet i farverige designs for overklassen. I slutningen af 1500-tallet var efterspørgslen efter tapet steget i en sådan grad, at en tapetserarbejde guild blev dannet i Frankrig.

Enkle mønstre

Lavet af en enkelt trætromme, bestod enkle franske renæssance tapet af en gentagne geometriske mønster billig papir. Tapet beslutningstagere brugt gamle og slidte udskårne blokke. Det udskrevne billede var ofte ru med ufuldstændige linjer på grund af alder af blokke. De ru farver blev tilføjet med en stencil. Disse baggrunde var solgt på landdistrikterne messer og købt af bønderne til at varme væggene i deres boliger.

Komplekse mønstre

Jean-Michelle Papillion lavet komplekse mønstre for tapet ved hjælp af kontinuerlig og flere blokke. Tal af blomster, vaser og skjolde blev trykt på papir af god kvalitet eller linned. Det udskrevne billede var sort og farve blev omhyggeligt tilføjet med stencils. Nye træklodser blev brugt til oprettelsen af disse komplekse mønstrede tapeter, der fungerede som skabeloner for fremtidige franske renæssance tapet.

Flock tapet

Fransk renæssance flok tapet--som nød en genopblussen i 1900-tallet – blev skabt i 1600-tallet. Den oprindelige strømmer kom fra fåreuld, der blev tilovers i kluden beslutningsproces. En baggrundsfarve blev anvendt til kvalitet papir eller lærred i hånden og en design blev skitseret ved hjælp af en langsom tørring lim. Flokken blev strøet over limen, giver designet en todimensional kvalitet og en fløjl-lignende føler. Af 1700-tallet havde været perfektioneret teknikken og franske flokkedes tapet var udførslen til England.

Papir paneler

Tapet i den franske renæssance æra indeholder ikke limet underlag. I stedet, papiret blev knyttet til et stykke linned. Ligesom en gobelin, tapet blev en vægtæppe og stifter blev brugt til at knytte det til en væg. Kunstner Jean Bourdichon oprettet paneler af tapet til kong Louis XI i 1481. Flytter hele tiden mellem slotte, beordrede kongen den blå tapet--der var dekoreret med engle--til at være bærbar. Det var først i England, at en kontinuerlig rulle tapet blev designet.

Fransk renæssance tapetmønstre i dag

Thibault, en fremtrædende producent af high-end tapet, byder på en kompleks tapet mønster baseret på den franske renæssance stil, kaldet renæssance. Kurvet vinstokke af blomster omringe en duo af fugle. Tilgængelige farver omfatter beige, creme eller metallisk, dæmpede blå, mørk brun eller kamel. Design fremkalder perioden mere end 400 år siden, der gav fødsel til tapet vi bruger i dag.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com