Frekvenser, der producerer lys

April 10

Belysningen er et vigtigt aspekt af hjem design og energiforbruget. Lys er en type af elektromagnetisk bølge eller stråling, svarende til radiobølger, x-stråler og mikrobølgeovn. Pærer bruger elektrisk strøm til at generere elektromagnetiske bølger med frekvenser, der skaber synlige lys. Hyppigheden af en bølge beskriver, hvor mange cykler forekomme inden for en given periode.

Synligt lys

Mennesker kan se synligt lys med det blotte øje. Hyppigheden af lys er lig med lysets hastighed (ca. 3 * 10 ^ 8 meter i sekundet) divideret med bølgelængden af det lys bølge. Bølgelængden af en bølge er afstanden fra én peak til næste. På grund af dette forhold, jo kortere bølgelængde er, jo større frekvens vil være. Da bølgelængde kan bruges til at beregne frekvens, bølgelængde, snarere end frekvensen, er målingen normalt bruges til at skelne mellem typer af lys.

Alle synlige lys falder mellem frekvenser af 10 ^ 14 og 10 ^ 16 hertz (én hertz er en cyklus pr. sekund). Rødt lys har bølgelængder omkring 650 nanometer, som er den længste af alle synlige farver. Ultraviolet lys har den korteste bølgelængde af synlige farver på omkring 400 nm. Alle de andre synlige farver har bølgelængder et sted mellem rød og violet. Bølgelængden af blåt lys er omkring 475 nm, grønt lys er omkring 510 nm, gul er omkring 570 nm, og orange er omkring 590 nm.

Infrarødt lys

Infrarød (IR) lys er en type af elektromagnetisk bølge med bølgelængder længere end synlige røde lys. Nogle dyr kan registrere infrarødt lys, som kan give bedre udsyn ved natkørsel. Infrarødt lys har bølgelængder mellem 700 og 100.000 nm. Bølger med bølgelængder, der er længere end IR lys omfatter mikrobølgeovn og radiobølger.

Ultra Violet lys

Ultra Violet (UV) lys har højere frekvenser og kortere bølgelængde end synlige lys. UV-lys der udsendes af solen og kan være skadelige for mennesker. UV-lys er ansvarlig for solforbrændinger og er også forbundet med hudkræft, grå stær og garvning og hærdning af huden. UV-lys har bølgelængder omkring 10 til 400nm. Bølger med bølgelængder under 10nm omfatter røntgen og gammastråler. Polariserede solbriller er i stand til at blokere for UV-lys fra ind i øjet, som kan beskytte øjnene mod skader. Energibesparende pærer kaldet Kompakt lysstofrør (CFLs) funktion ved at oprette UV lys til at vække en speciel belægning på pæren, der udsender synligt lys når de udsættes for UV-lys.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com