Frugt-podning teknikker

March 19

Frugt-podning teknikker

Podning er en proces, der anvendes af orchard ejere og planteskoler for at styre væksten af frugttræer. Podning er brugt til at oprette flere træer fra et eneste træ, der er kendt for at producere frugt af en bestemt sort og kvalitet. Kommercielle plantager også bruge podning til at teste nye sorter af frugt, uden at skulle vente på et nyplantede træ til at vokse og bære frugt. Forskellige sorter af frugttræ reagere på forskellige podning teknikker.

Pisk graften

Pisk graft bruges både kommercielt og af hjemme gartnere til at oprette nye æbletræer og pæretræer. Når du bruger en pisk graft for at oprette et nyt træ du podning "scion" træ på rodstok. Scion træ er en skæring fra det træ, du ønsker at genskabe, for eksempel fra et æbletræ, som konsekvent giver æbler af en størrelse, tekstur og smag, som du kan lide. Rodstokken er en ung ungt træ, der har etableret rødder, selvom du kan grave de unge ungt træ ud af jorden til at udføre graften og genplante det bagefter. For at oprette pisk graft, skal du skære stænglen af en rodstok med en 45-graders vinkel, og skære scion med en 45-graders vinkel, så når nedskæringerne, der er sat sammen, de matcher. Du skal bruge tape til at binde scion og rodstok sammen, og anvende en podning sammensatte, som beskytter graften fra luft og fugt. Når podekvisten har taget, vil du se knopper vokse fra scion, og du bør fjerne tapen, så den podede lemmer vokse frit.

Kløft graften

En kløft graft bruges når du vil pode scion stykke på afdeling af en etableret træ, hvor grenen har en meget større diameter end scion. I kommercielle plantager anvendes kløft grafts når frugtavlere vil ændre vifte af frugt dyrket på et etableret træ, en procedure kaldet "topworking." Det er også bruges til at teste en ny række frugt uden at vente et helt træ til at vokse. Processen indebærer skære en gren fra den etablerede træ, og at skabe en ren split i slutningen af den resterende stump. Du trimme to sider af scion stykke til at danne en kile, som du indsætter i split i gren træstub. Maleri gren stumpen med podning voks forhindrer træet fra udtørring. Graften tager kun, hvis træet forbliver fugtig med sap.

Spirende

Spirende er en podning teknik hvor kun knopper fra en scion stykke er podet på en eksisterende træ, kendt som bestanden. Det er en teknik, der anvendes af kommercielle planteskoler oprette frugttræer, og er især forbundet med oprettelsen af abrikos, fersken, kirsebær og blomme træer, som ikke tager let pisk eller kløft podning. Spirende indebærer indsamling modne knopper fra grene af eksisterende træer, der har givet en god afgrøde af frugt. Du foretager en T-formet skåret i barken af en filial på lager træet, og løft forsigtigt bagcoveret hjørner af barken, således at du kan placere bud inde. Du tape derefter snittet, lukke bark omkring knop, og sørg for ikke at dække bud, selv. Spirende sker om sommeren, og den podede knop forbliver inaktive indtil det følgende forår.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com