Fugt kontrol jord for sukkulenter

August 15

Sukkulenter er hårdføre planter, der kan tåle lange perioder med tørke ved at opbevare vand i deres rødder og blade. De har typisk tyk, voksagtig blade og stilke til at hjælpe med at holde på fugt. Fordi de er bedst egnet til ørken-type miljøer, de har brug for god dræning, grynet jord kan trives; fugt kontrol for sukkulenter betyder at lade vandet ud, ikke at holde det. Du kan købe kommercielle saftige jorden blander eller oprette din egen at holde sukkulenter sund i din have eller stueplanter.

Jord

Når plantning sukkulenter udenfor, bruge din havejord som base for din jord blanding. Selv om der er altid en mulighed for skadedyr eller sygdomme i udendørs jord, er det typisk fuld af næringsstoffer til at hjælpe dine planter vokse. Det er bedst at blande ingredienser i en spand, så grave et hul dybt nok for den saftige rødder. Fyld en tredjedel af spanden med nogle af de sidesten havejord at starte dit mix. For indendørs sukkulenter, en steril pottemuld virker som en god base, men sørg for at bruge en grundlæggende mix i stedet for en fugt-kontrol, der måtte holde for meget vand. Fyld en tredjedel af en skål med pottemuld som din base.

Sand

Fordi de fleste sukkulenter tilpasset til at trives i sandjord betingelser, hjælper tilføje sand til mix dine planter, føle sig hjemme. Sandet tillader vand at dræne effektivt samtidig med at holde rødderne beluftet for at forhindre root rot. En tredjedel af dit fugt-kontrol jord mix for sukkulenter skal være sand. Gartneri sand er bedst, fordi det er sterile, salt-fri og grove nok til at lufte jorden korrekt. Builder-grade sand er et andet alternativ.

Sphagnum

Sphagnum hjælper med at tilføje tekstur til jorden samtidig holde det løs og kulsyre. Dette bør udfylde den sidste tredjedel af din blanding. Sphagnum vil holde nogle fugt i jorden, frigive det til rødderne over tid. Det er en steril jord tilsætningsstof, så det vil ikke indføre svampe eller andre patogener til mix, men det også vil ikke give meget i næringsværdi. Tilføje en fortyndet stueplante gødning om, når en måned i løbet af vækstsæsonen at holde dine planter velnærede--give dine sukkulenter omkring halvdelen den gødning, du ønsker andre planter.

Overvejelser

Test din jord mix lader dig vide, hvis du har den rette konsistens. Vand det grundigt, derefter samle op og håndfuld mix og squeeze. Det bør bryde fra hinanden let når du åbner din hånd. Hvis det holder sin form, er det alt for tæt til at støtte din sukkulenter. Andre tilsætningsstoffer, som skifer chips, perlite og vermiculit, kan skabe mere tekstur og beluftning i jorden for at tillade bedre dræning. Når vanding en sukkulent, hæld nok vand, så at det løber ud i bunden af potten, eller indtil jorden er fugtig mindst 6 inches dyb i din have. Lad jord tørre fuldstændigt, før du tilføjer mere vand.


© 2023 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com