Futon vs Sofa

August 13

Futon vs Sofa

Futons stigende popularitet som et alternativ til både traditionelle sofaer og senge. Disse multifunktionelle møbler, en gang tænkt som en billig, midlertidig møbler løsning, er blevet mere af en direkte konkurrent til sofaer i de seneste år på grund af anvendelse af højere kvalitet materialer.

Funktion

"Futon" er et japansk ord, der bruges til at beskrive en tynd madras, der kan være gemt i et skab når ikke i brug for at spare plads. Det vestlige begrebet en futon er blevet udvidet til at betyde en kombination af en madras og en ramme, der tilsammen udgør en sofa, der kan konvertere til en seng. Futons er sammenlignelige i funktion til konvertible sovesofaer, der er også kendt som sovekabine sofaer.

Typer

Futon rammer er lavet af metal eller træ. For at fungere som en sofa, er futon madrasser enten foldet ind i tredjedele bredde-Wise eller i to halvdele på langs, så arrangeret på rammen. For at danne en seng, er ramme og madras begge glattet ud. Sovekabine sofa er umulig at skelne i udseendet fra traditionel sofa, men kan omdannes til en seng, generelt ved at folde ned i sofaen tilbage.

Historie

Det amerikanske begrebet en futon var udtænkt af en Boston møbler designer opkaldt William Brouwer, der i 1970 ' erne, kom op med et design for en madras, støttet af en træramme, der kunne fungere som en sofa i løbet af dagen og en seng om natten.

Futons blev oprindeligt markedsført til personer med behov for midlertidig og billigt sengetøj og siddepladser, som universitetsstuderende, og var generelt undgås ved dem, der søger mere holdbare møbler. Gennem årene gået højere kvalitet materialer til opførelsen af futon madrasser og rammer, gøre dem mere ens i kvalitet for traditionelle sofaer. Futon madrasser, der plejede at være fyldt med klumpet, lav kvalitet udstopning, er nu bygget af de samme præmie materialer som almindelige madrasser og sammenlignelige i komfort og støtte.

Overvejelser

Futons er billigere end sofaer og også udføre to funktioner med et enkelt stykke af møbler. Sofaer sælges hovedmeningen, hvorimod en futon frame ofte skal sættes sammen af køberen. Fordi futon stel og madrasser er to særskilte og separate stykker, har nogle futon madrasser problemer med ophold på plads på rammen i en sofa holdning.

Potentielle

Sondringen mellem sovekabine sofaer og futons vil sandsynligvis fortsætte at falde. Som futons fortsætter med at være konstrueret af materialer af høj kvalitet, er de mere tilbøjelige til at blive set som en permanent alternativ til sofaer i stedet for en kortsigtet løsning. På samme tid, som øger kvalitet vil prisen stige, dermed indsnævre forskellen mellem sofaer og futons endnu længere.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com