General jordtyper

April 20

General jordtyper

Jordbunden er en forskelligartet stof. De vigtigste typer af jordbunden er sandet jord, ler-baseret jord og lerjord. Inden for disse tre typer af jord er der varierende mængder af sand, ler, silt og humus. Sandet er fint rocky materiale, ler er meget fine og smarte, silt er kornede og humus er rig organisk materiale, der har nedbrydes med tiden. Mens hver jord indeholder nogle sand, ler, silt og humus, vil jord i hver haven være lidt anderledes. Nogle skoven og haven jordbund er sandede, nogle er ler-baseret, og nogle har en endda blanding af ingredienser.

Sandjord

Sandjord dræner meget godt. Dem, der bor på tidligere flodlejer eller aktive flodsletter ofte har sandet jord, da vandet skubber fine materialer på bredden af floden. Mens nogle sand er vigtigt i haven til dræning formål, gør meget sandet jord det udfordrende for at vokse zucchinis, tomater og andre planter, der kræver store mængder vand.

Lerjord

Ler-baseret jord er nemme at identificere. Placer jorden i din hånd og presse den. Hvis jorden danner en bold, der ikke vil bryde nemt og ikke føler kornet, har du ler-baseret jord. Lerjord er god til at holde vand. Tilføje ler til jorden er én måde at forhindre vand fra dræning væk. Til gartneren er det imidlertid mere effektivt at tilføje humus, en blanding af opløste blade og andre materialer. Overskydende ler kan danne et tykt lag i en skov eller haven og forårsage vandpytter og dårlig dræning.

Lerjord

Lerjord er en blandet jord. Det er moderat veldrænet, fordi det indeholder sand, men det også bevarer nogle vand, fordi det indeholder ler. Denne jord findes ofte i haver, der er blevet godt vedligeholdt, og det er almindelig i skove, når du graver under det øverste lag af rådnende plantemateriale. Ler har en luftig struktur, men det bevarer fugt godt, fordi det indeholder en masse organisk materiale. Skovområder, der er veletableret ofte har lerjord som jord.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com