Georgiske stilmøbler

December 18

Georgiske stilmøbler

Udtrykket "Georgiske" med hensyn til møbler er vejledende for en gruppe af design stilarter populære for over 100 år. Mange stilarter af arkitektur eller design betegnes ved navnet på en lineal i den periode, da stilen var populære. Interessant, kommer georgiske stilmøbler faktisk fra en tid, der omfattede flere monarker opkaldt George regeringstid.

Tidslinje

Den georgiske periode for møbler starter med King George I England. Hele perioden løb fra 1714 til 1830, og det var den periode, hvorunder elegance og stil af den britiske adel nåede sit absolutte højdepunkt. Slutningen af perioden er præget af død af finalen i den georgiske konger, George IV, der gik bort i 1830.

Træ valg

Forskellige perioder af møbler bygning i Storbritannien var karakteriseret af de mest populære træ, der anvendes i møbler konstruktion. Før den georgiske periode var valnød materialet foretrukket af dem, der gør high-end møbler. I hele den georgiske periode, dog dukker mahogni op som den mest almindelige træ. Mahogni blev brugt i hele perioden i opbygningen af kabinetter, borde, garderober, stole og andre møbler.

Stil

I den georgiske periode var den primære tema af møbler, og faktisk dekoration i almindelighed, elegance og ornateness. Møbler var delikat, omfattende og dekorative så meget som funktionelle. På stole, for eksempel, er det da back stil blev populære. Fødderne af borde, stole og andre møbler ville ofte være ornately udskårne. En udskæring stil, der var særligt karakteristisk for perioden var bolden og klo figuren nederst på stoleben, tabeller og andre stykker.

Vigtigt designere

Flere designere af den georgiske periode betragtes blandt de vigtigste. Stykker af disse beslutningstagere er stadig meget værdifulde i dag. Hepplewhite og Sheraton var to designere, der arbejdede i løbet af 1700-tallet at gøre kabinetter og andre møbler, og der var ganske populære i løbet af tid. Navnet kan være den mest kendte, og helt sikkert der er fortsat en af de mest berømte møbler beslutningstagere af hele tiden, var Thomas Chippendale. Autentiske Chippendale stykker i god stand værdiansættes til beløb, der spænder sig i seks tal i dag.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com