Giftige pyntegræsser

June 16

Giftige pyntegræsser

Pyntegræsser er en væsentlig del af landskabspleje og tilføje interesse og sort til græsplæner og haver. Selv om de fleste pyntegræsser er sikre for mennesker og dyr, kan et par almindelige sorter være giftigt ved indtagelse. Altid konsultere en professionel, før du vælger planter til din have, hvis du har udendørs dyr eller små børn.

Palm Lily

Palm lily eller Cordyline australis, er giftigt for både hunde og katte, ifølge ASPCA. Palm lily indeholder toksin saponiner og kan forårsage opkastning, depression og hypersalivation. Hos katte, kan indtagelse også forårsage elev dilatation.

Pampas græs

Pampas græs eller Cortaderia selloana, er en prydplanter græs, der er generelt betragtes som ugiftige til mennesker, men det kan forårsage gastrointestinale irritation når det indtages, ifølge University of Arkansas Division af landbrug. Planten ikke er giftigt for heste, hunde eller katte, bemærker ASPCA.

Behandling

Hvis du, en elsket eller et dyr kan have indtaget en giftig prydplante græs, forsøge at identificere anlægget og kalde en giftkontrolcenter straks. Symptomatisk mennesker og dyr kræver medicinsk eller veterinær pleje straks.

Overvejelser

Mennesker og dyr kan opleve alvorlige reaktioner på græs og planter, der ikke normalt betragtes som giftige. Allergi over for planter er fælles og mange planter bære skimmel og bakterier, der potentielt kan føre til irritation eller sygdom.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com