Giftige sort mug og snavs udendørs

February 12

Giftige sort mug eller Stachybotrys chartarum, kan tage form i ethvert sted, som indeholder en konstant kilde til fugt. Det kan danne under et utæt rør, på en oversvømmet tæppe eller vand-beskadiget væg board. Giftige sort mug kolonier kan også danne udendørs, hvis de får de rette betingelser.

Årsager

Stachybotrys chartarum er bare en af tusinder af fælles skimmel sorter, og ligesom andre sorter, sin inaktive sporer rejser konstant gennem luften i støv og snavs partikler. Hvis sort Mugsporer bliver udsat for fugt, kan de gradvist udvikle sig til en aktiv skimmel koloni. Dette skal ske udendørs, skal fugt findes i en statisk placering, f.eks. et område med stående vand med begrænset eller ingen sollys.

Risikofaktorer

Tropisk, fugtige miljøer har en forhøjet risiko for udendørs skimmel da naturlige fugt gennemsyrer hele tiden disse udendørs miljøer. Risikoen stiger også i alle klimaer, i længerevarende perioder med regn, når udendørs overflader bliver mættet og der er utilstrækkelig sollys. Utætheder og vandskader som følge af defekte sprinklere og slanger kan også bidrage hvis fugten ophobes på enhver overflade. På grund af den absorberende karakter af jord, kan en beskidt miljø også øge risikoen for giftige sort mug.

Stoppe kilden

Hvis sort mug former, du bliver nødt til at finde kilden af fugt. Hvis utætte VVS bidrager til vandskade, kan du reparere rørene til at hæmme spredningen af uønskede fugt. Hvis problemet er relateret til regn eller fugt, beskytte alle porøse overflader. Skimmel vokser bedst i porøse overflader, da fugt har en chance for at absorbere og blive fanget under overfladen. Flytte alle værftet møbler indendørs, male træ hegn med en anti-svampe maling eller fugemasse og flytte alle kasser eller værftet værktøjer til et tørt sted.

Rengøring og desinfektion

For en svamp så kraftig som giftige sort mug, vil du har brug for en stærk desinfektionsmiddel. Hæld 1/4 - 1/2-kop af husholdningernes blegemiddel eller ammoniak (Bland ikke disse ingredienser under nogen omstændigheder) i en gallon vand, bland godt og hæld i en haven sprøjte. Spray hele sort mug koloni, vente 15 til 20 minutter, så Skyl grundigt. Sætte på gummihandsker så skrub hele området og tør at forhindre mug i at omdanne.

Forebyggende vedligeholdelse

Hold området omkring dit hjem så rene som muligt. Snavs skaber den ideelle grobund for mug på grund af dens absorberende natur. Vask alle pyntede mindst en gang om måneden med blegemiddel, wood cleaner eller en højtryksspuler med vaskemiddel. Feje alle nedværdiger sig, verandaer og terrasser, og holde en lookout for stående fugt.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com