Glasvarer fra 50 's

November 5

Glasvarer fra 50 's

Glasvarer produceret i 1950 er blevet et samlerobjekt for mange år, selv når det var produceret. Lavet af mange amerikanske producenter, er der en række mønstre og typer af glasvarer produceret i denne periode. Nogle emner var meget billig, eller endda gratis, og nogle elementer var moderat dyrt. Mange amerikanere var i stand til at erhverve en række stykker af glas i løbet af 50 's på grund af deres overkommelighed.

Depression glas

Dog depressionen varede fra 1929 til starten af anden verdenskrig, refererer Depression glas til fremstilling af farvede gennemsigtige glas af amerikanske virksomheder under mid 1920 gennem 1950. Dette glas var ofte distribueres som reklamegaver i sæbe eller korn kasser eller gives væk på biografer eller gas-stationer til at tilskynde til lånere. Depression glas kan også købes på dime butikker, ofte for 5 til 10 cent, men i dag kommandoer hundredvis af dollars pr. stykke.

Depression glas farver

Depression glas foregik i en regnbue af farver. Rav og gule stykker var den mest udbredte, om pink, grøn, blå og krystal var også fælles. Mere levende farver som "Alexandrit," en lavendel farve, eller tangerine blev ikke godt modtaget, og derfor så kort produktion tidsperioder. Disse farver er svære at finde i dagens marked, hvilket gør dem meget samlerobjekt nu.

Elegante glas

Fremstillet af et mindre antal virksomheder, Elegant glas blev foretaget i den samme periode som Depression glas, men blev i det mindste delvist håndlavet. Dette omfattede brand polering for at fjerne mug mærker, slibning i bunde så varen ville sidde fladt og syre-ætsning eller skære et mønster i glasset. Levende farvet Elegant glas var ikke givet væk gratis; i stedet blev det solgt til høje priser i stormagasiner og givet væk som bryllup gaver.

Mælk glas

Mælk glas var oprindeligt produceret i Venedig i 1500-tallet, men fortsatte med at stilles under 1950 og ud over. Kendt for sine ugennemsigtige mælkehvide farve, kommer det i en vifte af mønstre og elementer. Nogle mælk glas er glat med ingen mønstre, men findes ofte med pjusket kanter eller rejst bump for at simulere blonder mønstre på overfladen. Mælk glas blev brugt til at gøre mange emner, herunder briller, kage tallerkener, vaser, kander og meget mere.

Brand konge

Produceret af Anchor Hocking under 1950 's, brand King glasvarer var kendt for at være varme-resistente og kan bruges i en ovn. Disse stykker blev givet væk som reklamegaver, og er blevet populære blandt samlere. Oftest lavet i en jade farve, var det også lavet i en bred vifte af farver sjældnere, fra hvid til lyseblå, fersken, grå, pink og meget mere.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com