God buske for skygge

January 11

God buske for skygge

God buske for skygge give året rundt interesse. Vælge buske, der giver nektar for bier, sommerfugle eller nyttige insekter. Nogle buske giver en kilde til læ eller mad for dyrelivet. Mange indfødte buske gøre alle de ovennævnte. Når du vælger buske, overveje de to niveauer af skygge: fuld skygge, hvor direkte sollys aldrig når planter; og en del-skygge, hvor planter er i direkte sollys del af dagen.

Hortensia

Glat hortensia (Hydrangea arborescens) og oakleaf hortensia (Hydrangea quercifolia) er to af de mange sorter anbefales som gode buske for skygge ved University of Missouri forlængelse. Glat hortensia trives i fuld eller del-skygge. Oakleaf hortensia foretrækker del-skygge, ifølge University of Illinois forlængelse. Hortensia blomster, forlod uslebne, forbliver på bushen det meste af vinteren. Hortensia foretrækker semi-fugtig og veldrænet jord, ifølge University of Nebraska-Lincoln. Hortensia vil overleve i tør jord, forudsat der er regelmæssig vanding under varmere del af sommermånederne.

Viburnum

Viburnums er indfødte buske, der tilbyder duftende blomster i foråret, og farvede blade og bær i efteråret. Bær, afhængigt af sorten kan være sort, blå eller pink, og ofte fortsætter ind i vinteren, hvis fuglene ikke spise dem først. Arrowwood Kvalkved (Viburnum dentatum) og Highbush tranebær (Viburnum trilobum) er indfødte sorter, der foretrækker halvskygge, ifølge University of Missouri forlængelse.

Witchhazel

Witchhazels er blomstrende buske, som mange gartnere beskære til at ligne et træ. De lille, konfetti-lignende blomster, der vises fra falde til tidlig forår, og varierer i farve fra gul til orange til rød, afhængigt af sorten. Witchhazel buske foretrækker at vokse i fugtig jord. Fælles witchhazel (Hamamelis virginiana) vokser i del til fuld skygge og blomster i slutningen af efteråret. Vælg hybrider som 'Julestemning' for December blomstrer og Arnolds løfte til blomstrer i slutningen af januar eller begyndelsen af februar.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com