Gode farver til brug for farveblinde

August 22

Mellem 5 og 8 procent af mændene og omkring 1 procent af kvinder har en form for farve mangel. Selv om problemet er ofte kendt som farveblindhed, er dette begreb unøjagtige, fordi nogle folk ikke kan se farve helt. Farve mangel gør det vanskeligt for farveblinde mennesker at skelne mellem visse farver. Dette, mener de bedste farver til sammen når designe boliger, websteder, dokumenter og andre grænseflader, som folk interagerer.

Sort og hvid

Den absolutte bedste måde at sikre, at en farveblinde person kan se et billede eller tekst er korrekt at bruge sort og hvid, samt nuancer af grå. Dette er den eneste måde du kan være sikker på, hvad du ser er hvad en farveblinde person vil se, når han ser på det. Selv om sort og hvid ikke er de mest tiltalende farver fra et design perspektiv, kan de bruges til den vigtige oplysninger med andre farver som accenter, der ikke føjer meget indhold.

Monokromatiske paletten

Sikre, at en farveblinde person kan læse teksten ved hjælp af en monokromatiske farvepalet med en lys skygge i baggrunden og en mørk skygge i samme farve til teksten, efter digitale Web magasin. Prøv at vælge nuancer med meget forskellige mætning, hvilket er et mål for, hvor høj deres kontrast ville være hvis farvepigmenter blev fjernet. Enhver monokromatiske paletten er effektiv. For eksempel, kunne du have en lys lilla baggrundsfarve og mørk lilla tekst på det, med en mellemlang lilla design omkring kanterne. Selvom en farveblinde person ikke måske være i stand til at identificere hvilken farve du bruger, bør enkelt kunne læse teksten, fordi nuancer har nok kontrast.

Blå

Det store flertal af mennesker, der har problemer med at se farve mangler evnen til at skelne enten rødt eller grønt pigment i farver. Mindre end 1 procent af farveblinde mennesker har problemer med at se blå, så blå er en ideel farve til brug når design noget for folk, der er farveblind. Selv om farveblinde mennesker ikke kan se skyggen af blå nøjagtigt som den vises for personer, der ikke er farveblind---blå sandsynligvis indeholder nogle røde og grønne toner, bør---de også være stand til at identificere det som blå. Én ting at se: fordi blå er i den fjerneste ende af farvespektret, mørke nuancer af blå kan være vanskeligt for farveblinde mennesker at skelne fra sort.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com