Gode generelle gødning til haven Veggies

June 29

For at blomstre, haven grøntsager har brug for en god generel gødning indeholdende alle de store og sporstoffer. Det specifikke beløb af disse næringsstoffer afhænger af kvaliteten af jord i haven, gør gødningen supplement til jordkvalitet, meget på samme måde en multivitamin er et supplement til en persons kost. Selvom syntetisk gødning findes nemt og hurtigt handler, er det værd i betragtning af at økologiske haven gødning er ikke kun sundere nemlig forbrugsmaterialer produkter skik, men også frigiver sine næringsstoffer over en længere periode.

Hvad har brug for din jord

Inden det besluttes hvor meget gødning til at tilføje til din havejord eller mængder af separate ingredienser til at tilføje til gødningen, er test pH-værdien af din jord stærkt anbefales. Jord test kits er tilgængelige via planteskoler, bygning-forsyning butikker og have-supply kataloger. Test pH-værdien af din jord bestemmer niveauet af surhedsgrad og alkalinitet nuværende, som igen bestemmer mængder af separate næringsstof nødvendig, og deres nøgletal. Fleste grøntsager vokse godt i en jord, der har en pH-niveau på 6,0 til 7,0.

Universalrengøringsmidler gødning opskrift

Der er 16 elementer nødvendigt for en plante til at vokse. Tre af disse elementer - kulstof, brint og ilt--allerede leveret af luft og vand. Calcium, svovl og magnesium er også vigtige, men der er ofte en tilstrækkelig forsyning af disse elementer allerede er til stede i jorden. Kalium, kvælstof og fosfor skal føjes til varierende grader til havejord, fordi voksende planter har brug for større mængder af disse elementer end naturen kan levere. De syv resterende sporelementer er nødvendige i meget mindre mængder, og er også generelt til stede nok i det miljø, som de ikke behøver at blive tilføjet.

En god, all-purpose opskrift for organisk gødning indebærer kombinerer 4 dele af bomuldsfrø eller soja bønne mel, 1/4 del knust mineralsk gødning, 1/2 del blod og kød-og benmel (tilgængelig via planteskoler og have kataloger), og 1/2 del Tang måltid. Målene for disse ingredienser er i volumen, snarere end vægt.

Yderligere organiske kilder af kvælstof til at tilføje til denne opskrift, efter behov, omfatter kylling, ko eller hest gylle. Igen, mens denne grundlæggende opskrift er en god skabelon for en generel haven gødning, vil du sandsynligvis nødt til at "tweak" mængder af visse ingredienser, og tilføje ekstra gødning, baseret på pH niveau af din jord, og hvor meget ekstra kvælstof er nødvendig for at kompensere.

Indarbejde gødningen i din jord

Den mest almindelige måde at indarbejde din havejord gødning er at sprede selv mængder af det over haven område, og arbejde det i ved at gå over det med en rototiller. For dem uden en rototiller, kan en spade også anvendes, selvom det skal bemærkes, at denne metode tager en overveje graden af arbejdskraft og tid. Vedtægter med en rototiller er den bedste metode for ekspansiv haven områder, i spare tid og arbejdskraft.

For planter såsom tomater er en proces kendt som "striber" et bedre valg af gødning ansøgning. I denne metode anvendes gødningen i en cirkel rundt om bunden af anlægget, med et hul på 4 inches mellem plante base og gødningen. Metoden banding leverer en mere koncentreret mængde af den fosfor, der tomater skal, som arbejder det ned i jorden med en rototiller kan sprede fosfor for tynd for hvad tomat planten kræver.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com