Gode grøntsager til at vokse på et gitter

May 6

Gode grøntsager til at vokse på et gitter

Flere typer af grøntsager gøre meget godt når der dyrkes på et espalier. De mest naturlige valg er vin-type planter. Planter som tomater, der har en delikat frugt drage stor nytte af at være hævet fra jorden. Når du vælger din espalier planter, Husk på at nogle planter bliver meget tungt, når de producerer frugt, og som sådan kræver et solidt espalier.

Tomater

De bedste tomater til at vokse på et gitter er ubestemt sorter. Ubestemt planter fortsætter med at vokse og producere frugt hele sæsonen, danner lange vinstokke. Væksten stopper når den første frost ankommer for at dræbe anlægget. Når plantning, separate planter af omkring 3 fødder. Tremmer skal være solidt til at bære vægten af modne tomat frugt. Trim off de lille sucker stængler, der danner på den vigtigste vin at forhindre, at planten bøsning ud af kontrol. Dette vil også hjælpe, udgør en stærkere stilk.

Pole bønner

Pole bønner er naturlige klatrere og plejer at tage til et espalier med meget lidt hjælp når du får de unge vinstokke startede. Indianerne brugte til at plante pole bønner ved siden af majs, så bønnerne kan klatre majs stilke. Plante bønner i gravhøjene omkring 1 1/2 fod fra hinanden, med to eller tre frø i hver bunke. Når bælgene begynder at modne, høst bønner om hver anden dag i hele vækstsæsonen.

Agurker

Agurker er en anden grøntsag, der er let at vokse på et gitter. Plante vin type agurker til dette formål--ikke sorten bush. Som tomater kræver agurker en robust espalier. Når skuddene pop op af jorden, lægger dem til espalier med sejlgarn. I et par dage, vil vinstokkene være godt vedlagte og følg espalier. Plantefrø i mounds ca 1 fod fra hinanden.

Ærter

Alle sorter af ærter gøre meget godt på et espalier. De danner vinstokke, svarende til pole bønner, der nemt nå 6 fod lang i en vækstsæson. Når du ser de første slyngtråde, forsigtigt loop dem rundt i bunden af espalier. Hvis en stængel nægter at tillægge espalier, forsøge at knytte det til en nærliggende klatretråd. Når planterne er højere, kan du adskille dem, og resistente anlægget skal tillægge espalier på egen hånd.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com