Gødning for forbedret plante rodvækst

February 6

Hvornår starter frø eller oprettelse af planter i haven, gartnere skal bruge gødning, der vil forbedre rodvækst. Disse typer af gødning kan være kendt som forret, pop-up, plantning eller rod gødning, og de er normalt højt indhold af fosfor (P) og kalium (C) at fremme rodvækst i planter. Forbedret rodvækst i unge planter lader planterne tage i flere næringsstoffer til at vokse hurtigere og producere flere frugter, grøntsager eller blomster når moden.

Græs

En veludviklet rodsystem vil føre til en tykkere, fyldigere græsplæne, så roden gødning kan være meget vigtigt for græs. Rodsystemer af græstørv græsser generelt vokser mere energisk i køligere vejr i foråret og efteråret, så gartnere bør gælde granuleret rod vækst gødning i disse måneder. Lawn care eksperter anbefaler at gødskning i April med en solid rod vækst gødning, som også indeholder et ukrudt kontrol produkt for at forberede sommer græsplæner, så befrugte igen i slutningen af oktober med en 13-25-12 gødning, som er høj i fosfor, tilskynde rodvækst over vinteren.

Blomster

Årlige og flerårige blomster kan være tunge foderautomater, kræver regelmæssig befrugtning til at opretholde høje udbytter af blomster. Gødning, der er højt indhold af fosfor og kalium vil tilskynde rodvækst i blomstrende buske og planter. Gartnere kan blande fast gødning med jord inden plantning eller omplantning, men flydende gødning kan være lettere at anvende og er ofte mere let absorberes af rodsystemer. Mange gartnere anbefale anvender flydende gødning, når Start frø, og det kan være særligt vigtige, når omplantning blomster i en have bed eller container.

Træer

Ligesom græs og blomster behøver træer gødning høj i fosfor og kalium at stimulere rodvækst. Gartnere bør anvende gødning som tæt på rødderne af træer som muligt, så granuleret gødning spredes på jorden er mindre effektive end flydende gødning. Granuleret rod vækst gødning kan anvendes direkte i jorden, når træer er ved at blive transplanteret. Som græs gør træer de fleste af deres rodvækst i efteråret og vinteren når jordtemperaturer er mellem 30 og 65 grader Fahrenheit, så gartnere skal gælde høje P-K flydende gødning i efteråret at stimulere væksten i vintermånederne.

Rode hormon gødning

Nogle gødning indeholde hvad kaldes "rode hormoner" der siges at stimulere rodvækst i frøplanter og stiklinger. Den mest almindelige root hormon er indol smørsyre, og det bruges ofte sammen med B-vitaminer som thiamin. Mest rode hormoner sælges i havearbejde butikker er blevet udviklet af gødning virksomheder og indeholde proprietære blandinger af ingredienser. I pulverform, gel eller flydende form, hepper hormoner er tilgængelige, alene eller som en del af starteren gødning produkter.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com