Gødning nøgletal

April 1

En veldesignet befrugtning program kan overdrage myriader og komplekse ydelser til alle planter, der dyrkes i hjemmet. Brug af forkert type gødning, kan de forkerte mængder eller selv anvende gødning til jorden på en forkert måde forårsage mere alvorlige sundhedsvirkninger i planter end hvis de ikke var befrugtet overhovedet. Heldigvis, forstå forskellene mellem forskellige gødningsstoffer kræver ikke en botanik grad men blot simpel overvejelse.

Plantenæringsstoffer vækst

Gartnere bruger gødning mod mange forskellige ender, men gødning bruges primært til at supplere næringsstoffer, som jorden ellers ville mangle. De støtter sund vækst af planter, der har brug for disse næringsstoffer til at vokse. Planter har brug for særlige koncentrationer af en i nærheden af ubegrænsede antal af næringsstoffer til at vokse til fuld modenhed, men de tre vigtigste af disse næringsstoffer er kvælstof, fosfor og kalium. Det er den primære opgave for gødning til at levere disse tre essentielle næringsstoffer i nok overflod til at fremme sund plantevækst.

NPK nøgletal

Fordi gødning bruges primært til at supplere de tre afgørende næringsstoffer til planterne, udskrives hver gødning købt med tre numre på et iøjnefaldende sted på posen. Disse tre tal repræsenterer den gødning NPK ratio, koncentration, procent af total Taskens vægt, kvælstof (N), fosfor (P) og kalium (K). Så ville en gødning med en NPK forholdet mellem 5-10-15 indeholder 5 procent kvælstof, 10% fosfor og 15 procent kalium, med andre ingredienser, tegner sig for de resterende 70 procent af taskens vægt.

NPK nøgletal i praksis

Gødning typer skal altid vælges i lyset af de unikke ernæringsmæssige behov hos jorden. Jordbundens frugtbarhed test normalt udføres gratis af lokale Universitet udvidelse kontorer. Når jord test bestemme koncentrationerne af vitale næringsstoffer i jorden, overveje de ernæringsmæssige behov hos de planter, du planlægger at vokse. En bestemt plante kan kræve store mængder af kvælstof og mindre mængder af kalium og fosfor, så en 30-5-5 eller lignende formulering kan være nødvendigt, hvis din jord mangler i kvælstof. En anden plante kan kræve enorme mængder af kalium og mindre mængder af kvælstof og fosfor, der kræver en 10-15-40 eller lignende formulering.

Andre overvejelser

Gartnere begår undertiden fejlen at antage, at planter vil aldrig vokse sundt i mangel af gødning. Gødning er ikke vegetabilske fødevarer. Hvis du planlægger at vokse en plante, der kræver store mængder kvælstof og jorden er allerede fyldt med kvælstof, eksempelvis kan det være mere skadeligt at plante vækst for at tilføje endnu en lav-kvælstof gødning til denne jord. Bliv ikke overrasket, hvis ingen gødning er nødvendig, fordi planternes vækst kræver ikke så meget en overflod af næringsstoffer, men en omhyggelig og let balance af næringsstoffer.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com