Golden Arborvitae & insekt reder

April 19

Golden Arborvitae & insekt reder

Om det er brugt som en hæk, en prydplante eller et privatliv skærmen gul-grønne blade af den gyldne arborvitae er en godbid i landskabet. Desværre er de foretrukne vært plante af bagworms larve. Hvis du oplever insekt reder i din arborvitae, er bagworms den sandsynlige årsag.

Beskrivelse

Bagworms larve, selv er svære at få øje på som det tilbringer det meste af sit liv i det beskyttende, taske-lignende reden. Reden er spundet ud af silke og prydet med plantemateriale. Ifølge University of Kentucky udvidelse, er reder ofte forveksles med grankogler. Den voksne kvindelige bagworms moth er blind, benløs og kan ikke flyve. Hannerne er sort, klar-vinget møl. Æggene er beskyttet af kokon af den kvinde, der lagde dem og kan kun ses hvis kokonen er åbnet.

Livscyklus

Æg overvintre i beskyttende poser og klækkes i det tidlige forår. Et sted kan mellem 300 til 1000 æg findes i hver sæk. I det tidlige forår, kan engang omkring til juni, afhængigt af hvor du bor, overvintret larver vil klække. De konstruere straks deres taske på det sted, hvor de lever. Som de vokser vil de forstørre taske til at omfatte flere fodring område. Ved modenhed vil larver bruge deres tasker til forpupper. I efteråret forlader hannerne deres tasker for at finde en kvinde. Ifølge University of Illinois udvidelse dør de kort efter parring. Voksne hunner foder aldrig, de simpelthen vente i deres tasker for en mand at makker med, lægge æg og kravle ud af poser til at dø.

Skader

Bortset fra den grimme, rodet udseende af et træ fyldt med caterpillar tasker, kan disse skadedyr forårsage alvorlige skader. Unge larver forårsage ikke meget ballade, men som de alder begynder de at forbruge mere og mere af bladet. Bladtab er en mulighed. Efterfølgende angreb over flere år på svækkede træer kan dræbe dem ifølge University of Kentucky entomologists.

Kontrol

Håndplukke tasker fra træer i efteråret, vinteren og foråret før æggene klækkes. Spray som indeholder bakterien Bacillus thuringensis kurstaki kun angreb larver og kan være effektiv mod unge bagworms. Sprays indeholdende disse bakterie er sikre for mennesker, dyr og gavnlige insekter. Hvis du føler dig kemiske kontrol er nødvendigt produkter indeholdende kemikalier carbaryl og acephat kan være effektiv.


© 2023 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com