Gør det selv højttaler kabinetter

April 20

Bygge din egen højttaler kabinetter kan være en givende opgave for audio entusiast og gør-det-selv. Du kan custom designe og bygge kabinetter, der opfylder dine specifikke behov og prioriteter, og få tilfredsstillelsen at gøre jobbet selv. Der er nogle vigtige punkter at overveje, før du begynder processen med at opbygge højttaler kabinetter, som vi vil fremhæve her.

Applikationer

Overvej grundigt hvad du vil bruge højttalerkabinet for. Skabene bruges til PA højttalere, for hjem stereoplade højttaler, udendørs højttalere, eller kabinetter holder højttalerne i en bil? Hver af disse ansøgninger præsenterer forskellige design og konstruktion spørgsmål. For eksempel PA højttaler kabinetter sandsynligvis vil være store og bør være designet til at stå op til hyppige håndtering. Udendørs højttaler kabinetter skal have en grad af vejrbestandige konstruktion bygget. Automotive højttaler kabinetter kan være nødvendigt at være designet til at passe ind i bestemte steder med begrænset plads. Disse er nogle af spørgsmålene at overveje, når bygge kabinetter til specifikke anvendelser og applikationer.

Materialer

Højttaler kabinetter kan konstrueres ud af en række materialer, selv om træ er langt den mest almindelige materiale skal anvendes. Træ er let at arbejde med, selv for mindre erfarne gør-det-selv, og er relativt billig. Glasfiber eller endda plexiglas anvendes lejlighedsvis--glasfiber kan formes til en række forskellige figurer, nyttig i brugerdefinerede kabinetter, eller når en bestemt figur er påkrævet og plexiglas kabinetter kan være ganske slående visuelt.

Men det er svært at slå træ til sine styrker - det er let tilgængelige, stærk og let at arbejde med. Ikke blot enhver type af træ er altid relevante. Krydsfiner tendens til at være alt for resonant, og spånplader ikke stærk nok. De fleste højttaler kabinet beslutningstagere vil bruge MDF (medium density fiberboard)--et stærk sammensat træpaneler ofte brugt som en inderlaget for kabinetter og hylder. Det er stærk, ikke-resonant, og modstår bøjning og vridning.

Typer af højttaler kabinetter og frekvensområder

Design af en højttaler kabinet vil variere afhængigt af det frekvensområde, det er reproduktion og typen kabinet. Bas højttaler kabinetter, som dem, der anvendes til at holde subwoofere, er ofte udluftet eller porteret for at forbedre lavfrekvente svar, mens udformningen af kabinetter for full-range eller højere frekvens højttalere er mere almindelige unported eller "forseglet" for at forbedre nøjagtigheden af output på tværs af en bredere vifte af frekvenser. Når du udformer en højttalerkabinet, er det vigtigt at overveje hvad monitorhøjtalerne i kabinettet vil gøre, og vælge en højttaler kabinet størrelse og design, der passer til behovet.

Krav til værktøj og værksted

En sidste tanke i højttaler kabinet konstruktion--at gøre et godt job, det er nødvendigt at have passende værktøjer til opgaven ved hånden. Hvis du bygger træ højttaler kabinetter, du skal som minimum have en god cirkulære eller bordrundsav, en jig så, boremaskine, præcise måleinstrumenter, niveauer, og kvadrater, plus træ filer, sandpapir og skruetrækkere.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com