Gør en rå æg tomater vokse bedre?

July 25

Gør en rå æg tomater vokse bedre?

Tomater, en hjem haven hæftning, kan trives i de fleste USA klimaer på et tidspunkt af året-typisk foråret til forsommeren. Ifølge University of Missouri er tomater USAs mest populære hjem afgrøde. Selv om de vokser rimeligt godt i mulden veldrænet, nærende, planterne drage fordel af ekstra gødning og næringsstoffer. Som et alternativ til kommerciel formuleringer, kan du befrugte dine tomater billigt og økologisk med æg og andre fødevarer.

Æg og ernæring

Æggeskaller er naturligt højt calcium, med ca 800 mg. af calcium i en mellemstore shell. Tomatplanter kræver calcium til at producere sunde frugter. I mangel af passende calcium, kan de udvikle blossom ende rot, en grå-brun, tør misfarvning i bunden af hver frugt. Æggeskaller er en økonomisk og simpel måde at genbruge husstand skrald for at øge din have udbytte.

Gødskning med æggeskaller

Tilføje æggeskaller til jorden, før du planter tomater, i hullet, hvor du vil placere frøene eller sætteplante. Bruge cirka to mellemstore æggeskaller til hver plante. Smuldre frisk æggeskaller i små kerner, direkte ind i plantning hullerne. Du kan også gemme æggeskaller i løbet af året forud for Plantningssæsonen ved at vaske æggeskaller og bage dem i ovnen ved 200 F indtil grundigt tørre. Tørret æg skaller kan distribueres i samme manor og beløb som friske æggeskaller. Nogle gartnere har også succes tilføje knust æggeskaller, enten tørret eller frisk, i bunden af tomatplante når det allerede vokser – især hvis det viser tegn på blossom ende rot.

Andre gødningsstoffer

Æggeskaller er ikke kun gør det selv-gødning for tomater. Du kan tilføje en helt rå fisk hoved, plantet 2 fod under hver sætteplante, bidrage kvælstof og calcium til jorden. Menneskelige eller pet hår bidrager keratin til jorden, et protein, der kan hjælpe planterne til at vokse modstandsdygtige og dybe rødder. Tørrede, brugte kaffegrums kan tilskynde sund plantevækst, som kan steril urin. Bruge hø, spredt med rund omkring bunden af planten, for at modvirke ukrudt. Hvis du vælger en kommerciel gødning, vælge en, der er lav i kvælstof og højt indhold af fosfor. Din gødning bør også indeholde kalium.

Andre måder at fremme tomat sundhed

Jord tilsætningsstoffer er ikke den eneste måde at fremme en bountiful tomat udbytte. Plante tomater i fuld-solen, hvor gennemsnitstemperaturen omkring 80 F. En neutral jord er at foretrække, med en pH på omkring 7,0. Dyrke tomater mindst 50 fødder fra valnøddetræer, eller yderligere, hvis det er muligt – rødderne af valnøddetræer, er giftige for tomatplanter. Aggressivt fjerne ukrudt fra jorden omkring tomatplante. Ud over konkurrerer om næringsstoffer, kan ukrudt fremme skadedyr aktivitet.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com