Græsplænen gødning & ammoniak

May 3

Erfarne gartnere og kemikere ved ammoniak som noget langt vigtigere end blot et rengøringsmiddel. Ammoniak, består af brint og kvælstof, er afgørende for livet på jorden. Det er den foretrukne gødning for planter, uden hvilken folk ikke kan overleve. Ammoniak er ustabil når i gødning form, hvilket er grunden til der er advarselsmærkater på posen, og hvorfor det har været brugt som en eksplosiv komponent i hjemmelavede bomber.

Hvordan ammoniak virker

Kvælstof er et afgørende element for plantevækst. Sulte en plante af kvælstof, og det vil hurtigt mister sundhed og i sidste ende dø. Planter kan ikke bruge rå nitrogen, selv. Det skal først konverteres af kvælstofbindende bakterier til ammoniak, som igen omdannes til nitrit og nitrat-ioner. Disse ioner er taget med rode og anvendes til at levere energi til stængler og blade. Kvælstof tilbage i jorden er omarbejdet af andre bakterier og i sidste ende konverteres tilbage til gas, som undslipper til luften. Når denne proces var videnskabeligt forstået, det enkle spørgsmål var "Hvorfor ikke bare sætte en form for ammoniak i jorden for at tage en genvej?"

Typer af ammoniak

Ammoniumnitrat og ammoniumsulfat har traditionelt været de to mest almindelige former for kvælstofgødning for planter. De betragtes quick-release gødning, fordi kemikalierne, der er let tilgængelige for anlægget brug. Urinstof eller naturlig gødning fra dyr, har overhalet ammoniumnitrat i brug som gødning, ifølge eksperter på University of Minnesota. Indeholder 46 procent kvælstof, stoffet er mindre eksplosiv, har færre forurenende stoffer og er mere effektiv end andre former for ammoniak.

Brændende græsset

Alle gødning er salt, selv naturligt. Hvis den ammoniak-baseret gødning er overbelastet, kan det skade græsset ved at trække vand ud af græsrødderne. Dette vil få græsset til at dø. Du kan se, hvordan dette virker når en hund får lov til at tisse på græsplænen. En hund med lav kvælstof i sin urin vil forårsage græs til lushly vokse i det pågældende sted mere end i det omkringliggende område, men en hund med høj-kvælstof urin vil skabe en døde, gule plet.

Slow-release ammoniak

Kvælstof, der konverterer til ammoniak over en lang periode anses en langsom frigivelse gødning. Lille svovl - eller polymer-belagte kapsler fyldt med urinstof gradvist mister deres belægning og bliver tilgængelige for græsset. Ved belægning kapsler i en gradient fra tynde til tykke, kan den gavnlige virkning vare i flere måneder. Organisk gødning som kompost er slow-release så godt. Komposteret gødning er langsom frigivelse, men rå gylle anses en hurtig frigivelse gødning.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com