Grønne plantedele

December 30

Grønne plantedele

Mens ingen to arter af grønne plante ser ens ud, deler de alle de samme grundlæggende anatomi. Uanset om du er en gartner, en aspirerende botaniker eller forælder ønsker for at undervise dine børn om, hvordan planter arbejde, kan de grønne plantedele være nyttigt at vide. Lære om hver del af grønne planter og funktionen dele udføre for planterne.

Rødder

Rødderne er placeret i den laveste ende af planten, sædvanligvis underground. Rødderne ligne strenge, der er sammenflettet i en tilfældig webbing. Med trævlede rodsystemer, rødderne er tynde og sarte, men hvert system har flere rødder. En pælerod system har kun få egentlige rødder, men rødderne er tyk og hårdføre. Formålet med alle rodsystemer er til at bære vand og næringsstoffer fra jorden til anlægget og tilbyde stabilitet i jorden.

Stilke

Stænglerne er hvad der skaber højde eller længden af en plante til at gøre det muligt at nå sollys. Stænglerne forbinde rødderne med andre dele af planten og tjene som transport for næringsstoffer og vand mellem rødder og andre dele. Stænglerne på grøntsager, mindre grønne planter og blomster er normalt tynde, men stængler kan også vokse til at være ganske store, som med træer, buske og tyk vinplanter.

Blade

Bladene af en grøn plante er knyttet til stilken med en mindre stilk-lignende gren kaldet en stilk. De er del af anlægget, der letter fotosyntese, som er en proces, hvorigennem anlægget bruger sollys, kuldioxid, klorofyl og næringsstoffer fra rodsystemet for at skabe glukose, en fødevare plante og udgivelser ilt i luften. Bladene kan være simple med enkelt blade eller sammensatte, hvor flere blade er knyttet til den samme stilk.

Blomster

Blomsterne er typisk ses som attraktivt dekoration for planter, men de er faktisk stedet for reproduktion til anlægget. De er en vigtig del af livscyklussen for anlægget, som anlægget har selv kun hensigten at sprede sig til at oprette flere planter. Blomster er lavet af mandlige og kvindelige dele. Den kvindelige del er Støvvejen, som består af stigmatisering, stil og æggestok. Støvvejen er omgivet af støvdragere, den mandlige del af blomsten, der består af støvknapper og filamenter. Støvdragerne producerer pollen, som lander på flowers' støvveje og befrugte blomsterne ved at rejse ind i den laveste del af pistil, æggestokken. Når befrugtningen sker, producerer æggestokken frø. Det vokser og svulmer som frøene modne, i sidste ende bliver frugten af planten.

Frugt

Under produktionsprocessen frø svulmer blomstens æggestokkene som frø er produceret. Æggestokken selv danner frugten af planten. Frugten består af frø, som er en plante embryon, og det beskyttende ydre lag, selve frugten. Frugten indeholder frø indtil frugten er forbrugt eller det nedbrydes. Hvis frugten er forbruges af en menneskelig eller andre dyr, spredes frøene gennem dyrs fordøjelse eller menneskelig indgriben.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com