Grøntsager med vinstokke eller løbere

November 10

Grøntsager med vinstokke eller løbere

Havearbejde er en favorit tidsfordriv for mange, især når det kommer til at dyrke grøntsager. Men ikke alle har masser af udendørs plads til at vokse alt. Hvis du har begrænset udendørs rum, men stadig ønsker at nyde en køkkenhave, kan du overveje at bruge grøntsager, der vokser på vinstokke. Disse grøntsager kan trænes lodret, og kan dyrkes i forholdsvis begrænset plads.

Tomater

Plante tomater i del af din værftet, der får mest sol. Tomater kræver fuld sol til frugt korrekt. Overveje at dyrke druer eller kirsebær sorter af tomater. Træne vinstokke til at gå op et hegn eller espalier. De dækker pænt en grimme kæde-sammenkædet hegn, hvor det er let at træne en tomat vinstok.

Ærter

Høste dine grøntsager hurtigt og nemt ved at dyrke ærter. Ærter vokser hurtigt, og producere slyngtråde, der gør det muligt at klirrer til hegn og espalier. Hegn er ideelle steder at dyrke ærter. Ærter er let at plukke som de hænge ned. Du kan også oprette en struktur som at træne ærter ved hjælp af hønsenet.

Pole bønner

Forankre en pæl i jorden til pole bønner. Pole bønner vokse hurtigt. Vinstokke kan nå højder på 6 til 8 fod, og gerne vokse på noget de kan indhyllingsafstand. Hvis du bruger en 6-fods stang, bør du kunne støtte mellem to og fire planter. Kontroller, at stangen er rejst inden planterne begynder at producere løbere og vælter.

Agurker

Træne agurk vinstokke at vokse op et hegn, gitter eller wire bur. Når dyrkning af agurker, bruge veldrænet, frugtbar jord, der har en pH-niveau mellem 6 og 7, og Placer dem i områder i fuld sol, men lidt vind.

Græskar

Overveje voksende græskar, kun hvis du har en masse plads. Selv om de dyrker på vinstokke, er græskar for stor til at vokse lodret uden betydelige vanskeligheder. Nogle græskar vinstokke kan strække så længe 20 fod.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com