Grøntsager til en have espalier

September 14

Grøntsager til en have espalier

Lodret havearbejde med brug af espalier er en form for intensivt havearbejde. Målet med intensivt havearbejde er at høste mest producere mulig ud fra en given havejordstykket. Når haven espalier er på plads, kan du bruge dem i mange år og nyde større vegetabilske udbytter med mindre arbejdskraft. Anker espalier godt--mindst 24 inches dyb--for at sikre, at de modstå vinden og vægten af dyrkning af vegetabilske planter.

Grøntsager

Vining eller sprawling planter såsom sommer squash, agurker, tomater, pole bønner, fordel meloner og græskar vokser i nærheden af et espalier. Du kan generelt slyngplantestativ enhver grøntsag, der producerer frugt op til 3 pounds. Klud hængekøjer eller slynger at sikre større frugt ikke falder for tidligt. Nogle grøntsager vil naturligvis entwine sig til espalier, mens du bliver nødt til at flette eller binde andre til det. Udbytte pr. vegetabilske plante er undertiden mindre når du espalier, men udbyttet per kvadratfod af haven er absolut større.

Fordele

Espalier kan du øge din vegetabilske voksende areal, hvilket er særligt vigtigt for dem med begrænset havearbejde plads. Espalier er uvurderlig for container havearbejde, men også nyttigt for alle, der ønsker at maksimere hendes havejordstykket. Planter, der vokser lodret få bedre luftcirkulation og tørre hurtigere efter en regn, hvilket mindsker muligheden for, at planterne vil lide under problemer med svamp eller skimmel. Et espalier giver også mulighed for at lette høst og beskæring.

Overvejelser

Espalier kan kaste en temmelig lang skygge så sørge for at undgå skygge planter, der har brug for fuld sol. At sikre alle dine grøntsager får passende solen, placere espalier på den nordlige ende af haven, med planter af middelhøjde næste, efterfulgt af de korteste planter på den sydlige ende af haven. Alternativt kan du bruge skyggen til din fordel ved at plante skygge-tolerant grøntsager eller blomster nær trellised planter.

Voksende krav

Lodret dyrkede planter er mere udsat for sol og vind, og dermed tørre ud hurtigere. De har normalt brug for hyppigere vanding end planter lov til at sprede på jorden. Bruge espalier i dybe, veldrænet jord for at fremme trellised planterødder for at vokse nedad snarere end konkurrere med andre på et lavt niveau. Indtil jord til en større dybde og indarbejde en generøs mængde af kompost til at oprette de ønskede jordbundsforhold. Med planter tæt sammen, kan en højere sats for befrugtning også være gavnligt for trellised planter.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com