Grøntsagsfrø spiring gange

January 2

Grøntsagsfrø spiring gange

Grøntsagsfrø, i gennemsnit spire i omkring syv til 10 dage. Et par, radiser og broccoli, kan spire i tre dage; gulerødder og Pastinakker kan tage flere uger skal vises. Ekstreme jordtemperaturer kan bremse eller indskrænke spiring, samt jord, der er for tørt eller for vådt. Følg anbefalingerne på frøposen til udplantning dybder og plads, medmindre din jord er tunge ler. Derefter reducere plantning dybde lidt.

Direkte-seedede afgrøder

So cool sæson afgrøder, som salat, grønkål, spinat, løg og broccoli, direkte ind i haven op til fire uger før sidst forventes frost. Disse afgrøder spire inden for tre til ti dage under optimale forhold og tåle dagtimerne temperaturer så lavt som 40 grader Fahrenheit. Plant semihardy grøntsager, majroer, gulerødder, blomkål, Pastinakker og kartofler, to uger senere. Disse afgrøder typisk tager syv til 10 dage, selv om gulerødder og Pastinakker tage længere tid. Gulerødder spire i 10 til 15 dage; parnsips i 15-25 dage. Vente med at plante bønner, majs og melon, indtil jorden er varm og alle faren for frost er gået. Disse frø spirer inden for seks til 10 dage under optimale betingelser.

Transplantationer

Nogle afgrøder, peberfrugter og tomater, tage så lang tid til at vokse, at de ikke modnes før den første frost, hvis sået fra frø i haven. Begynd disse afgrøder indendørs fire til seks uger før den sidste frost. Plant tomat og peber frø i frø begynder bakker, voksede mælkekartoner eller endda yoghurt kopper. So frø 1/8 tomme dyb i en soilless start blanding. Fugtes jorden med en sprayflaske og dække frøene med plastfolie, indtil de spire. Tomater spire i seks til 14 dage; peberfrugter i 10-20 dage.

Jordtemperaturer

Når frøene spire er baseret dels på temperaturen i jorden. I kolde jord, mange frø som bønne frø er langsomme til at spire, eller kan endda rot, aldrig spire overhovedet. Læs frøposen og vente med at plante frø, indtil jorden er tilstrækkelig varm. Omvendt, cool-sæson planter, som salat, spinat og grønkål spire bedste i cool jord og kan ikke spire godt når de plantes midsommer for en efterår høst. Gemme disse frø i køleskabet for to uger før plantning for at øge odds for succes spiring.

Fugt

Selv om nogle planter er tørke tolerant når etableret, behøver alle frø fugtig jord til at spire. Fugtes jorden før plantning grøntsagsfrø og vandet let efter udplantning, så godt. Vand mindst ugentligt eller efter behov for at holde jorden fugtig, men ikke klæg, som kan forårsage frø til at rådne. Tillad ikke jord tørre, fordi det danner en skorpe, der er svært for den voksende plante til at opstå gennem. Bruge en let hånd, så du ikke vaske frøene væk.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com