Grundlæggende interiør designprincipper

September 8

Indretningsarkitekter overholder et bestemt sæt af kunstneriske principper i at skabe en æstetisk tiltalende og funktionelle rum for deres kunder. Principper for Boligindretning adskiller sig fra elementerne i design; elementerne er hvad klienten "ser" og omfatter farve, tekstur, mønster og belysning. Principperne om Boligindretning er mindre konkrete og som fundamentet i et hus er ikke visuelt indlysende; men uden dem, design ville falde.

Omfanget og andelen

Skala som et princip i design beskriver den visuelle vægten af objekter i et værelse samt den samlede størrelse af rummet. For at opnå skala i et design ordningen, skal visuelle vægten af møbler og mønstre vedrøre omfanget af en plads. Når disse relationer arbejde, er objekter i rummet et rimeligt forhold til rummet og til hinanden.

Balance

Balance beskriver den visuelle stabilitet inden for en plads; Indretningen er arrangeret på en sådan måde at opretholde ligevægt i hele det rum, som er opnået gennem symmetri, asymmetri eller radiale balance. Symmetri er bedst beskrives som spejl imaging; to reoler flankerende pejs med to stole placeret foran pejsen er et eksempel på symmetriske balance. Asymmetrisk balance bruger tilsvarende vægtede objekter til begge sider af en usynlig tråd, men objekterne er ikke det samme. En queen size seng placeret til den ene side af et rum kan afbalanceres af to små polstrede stole placeret på anden siden. Radial balance er cirkulær balance. En runde spisebord med stole placeret i midten af rummet kan afbalanceres af en runde stueur ansigt på den ene væg og en runde mur skulptur på den modsatte væg.

Vægt og rytme

Vægt er anker af rummet eller omdrejningspunkt, normalt enten et arkitektonisk element, en pejs og en funktionel stykke som en tv. Vægt er det, der først tiltrækker øjet, når en person træder ind i lokalet. Rytme er strømmen af objekter og elementer i rummet. Gentagelse i rummet ved hjælp af mønster, farve og form skaber rytme. Møbler arrangement skaber rytmiske trafikafvikling. Crown molding er et rytmisk element i et værelse. Rytme fungerer bedst, når det udstråler ud fra omdrejningspunktet og bringer øjet tilbage til dette punkt.

Harmoni

Harmoni er kulminationen på de elementer og objekter i rummet, som alle express enhed og sort. Omfanget og andelen af møbler er synkroniseret med arkitekturen i rummet og med hinanden og er arrangeret en behagelig balance i rummet. Rummet er forenet gennem brug af gentagelse og progression i farve, konsistens, form og mønster og skaber vægt inden for et tidsrum på omdrejningspunkt. Alle disse samles i et samlet hele. Men rummet udstiller visuel udvalg. Flere farver, toner og nuancer harmonisere med forskellige teksturer, og disse elementer er udtrykt i forskellige mønstre. Harmoni er, når det hele kommer sammen og synger.


© 2023 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com