Guide til plantning af månefaser

February 19

Guide til plantning af månefaser

En verden af havearbejde og landbrug er ikke immun over for sit eget sæt af urban legends og mytologi, der ligge et sted mellem videnskab og mytologi. For eksempel tale med dine planter for at få dem til at vokse hurtigere eller spille musik for den samme virkning. Tilføj mad farvelægning til vand når vanding dine planter til at ændre deres farve. En folkemusik tip siger at plante dine planter ifølge faserne af månen påvirker deres vækst og lang levetid.

Legenden

Legenden om plantning din have af månen logik er, at månens fase påvirker feltet gravitationel hvor jorden permanent sidder. Som tyngdepåvirkning fra Månen tvinger vand fra havene til at lande i form af højvande, så det trækker fugt ud af de mindre vandområder (søer, floder og vandløb), hvilket påvirker mængden af fugt i jorden. Tyngdepåvirkning kan også påvirke om fugt allerede i jorden er trukket op eller ned, som påvirker frø evne til at absorbere fugt og næringsstoffer ud af det.

New Moon

Ifølge hjemmesiden havearbejde af The Moon er new moon det ideelle tidspunkt at plante overjordiske etårige planter, der formerer af formerings frø uden for frugten af planten, som salat, selleri, kål og blomkål. En intens tyngdepåvirkning fra Månen trækker jordfugtighed op mod overfladen, øget rodvækst, mens lyse moonlight stimulerer overjordiske vækst.

Andet kvartal

Overjordisk etårige planter, der formerer som frø, der bo inde i frugten af planten, som bønner, peberfrugter, squash og tomater, bør plantes enhver tid i løbet af andet kvartal, helt frem til to dage før fuldmåne. Denne fase kombinerer en intens mængden af moonlight uden så stærk en tyngdepåvirkning som en new moon, hvilket betyder, at overjordiske blad vækst er stærkt fremmet i denne fase.

Fuldmåne

Fuldmånen kombinerer en stærk tyngdepåvirkning med en grad af moonlight, der aftagende i intensitet. Igen, tyngdepåvirkning tiltrækker jordfugtighed mod overfladen, stimulere stærk rodvækst. Rodfrugter, det gør de fleste af deres voksende underground, som gulerødder, kartofler, løg, selleri og rødbeder, samt stauder er bedst plantet i løbet af denne tid, da de ikke kræver en høj grad af moonlight for effektiv vækst.

Fjerde kvartal

Fjerde kvartal af månefaser er når tyngdepåvirkning og moonlight er både på deres svageste, så høst, omplantning (ompotning en potteplante eller flytte en såede frø fra et drivhus til udenfor, for eksempel) og beskæring bør ske i denne fase.

Moon Phase plantning i perspektiv

Som bemærket, ligger nytten af plantning dine planter ifølge månefaser et sted mellem videnskabelige faktum og vandrehistorie. Det er rigtigt, at Månen faser påvirker tyngdepåvirkning på jorden og at visse månefaser trække fugt tættere på overfladen, end andre, videnskabelige undersøgelse har ikke kunnet demonstrere uden tvivl at plantning planter efter en tidsplan, månen fase har enhver observerbar eller væsentlig indflydelse på planternes vækst.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com