Gul & sorte blade på tomatplanter

September 18

Hvis din tomatplanter udvikler gule eller sort pletter på bladene, kan det være et tegn på at der er et større problem på arbejdspladsen. Og hvis du ikke identificere og behandle problemet, kan du miste din tomatplante--- eller værre, en hel afgrøde.

Tidlig Blight

Tidlig blight er en svampeinfektion, der producerer sortbrune steder på ældre tomat blade. Fjerne alle inficerede blade, og plante din tomater i et andet sted næste år---svampen kan fortsætte med at leve i jorden.

Bladlus og Whiteflies

Bladlus og whiteflies er fælles haven skadedyr. Angrebne planter vil have gulnet blade dækket med en klæbrig stof. Sprøjtning bladene med en opløsning af mild, løser fortyndede opvaskesæbe normalt problemet.

Fusarium visnesyge

Opkaldt efter den svamp, der forårsager det, forskud Fusarium visnesyge op stilken, gulfarvning løv og visnen filialer, som det går. Fjerne alle inficerede planter og snavs fra haven.

Fusarium resistens

Mange tomatsorter er resistente over for Fusarium visner. Check med din Planteskole at se, hvis de bærer Fusarium-resistente sorter.

Forebyggelse af sygdomme

Tomatplanter har brug for støtte til at holde grene og frugt fra trailing på jorden, hvor de kan afhente skadedyr og sygdomme. Bruge en spil, bur eller gitter til at holde din tomatplante oprejst og sund.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com