Gule blade på smør Bean planter

March 30

Gule blade på smør Bean planter

Klog moms ved hvordan man får deres børn til at spise limabønner: de kalder dem smør bønner i stedet. Enten navnet er passende for Phaseolus lunatus, bønner, der vokser i en særskilt, levende grønne pod. Gule blade på smør bønner bør tjene som et rødt flag for hjem gartnere, fordi det er altid et tegn på at der er en slags problem med planten. Problemet kan være ubetydelig, eller det kan være tegn på stærk sygdom skader.

Dyrkning

Smør bønner kan formeres fra frø. Frøene er høstet fra pod hvor formen bønner. Vigtigst, skal smør bønner have en plantning site med veldrænet jord. Planterne er følsomme over for overskydende fugt. Smør bønner er også udsat for frost skader og skal plantes efter den sidste frost tidspunkt. Gartnere plante smør bønner en fuld 14 dage senere end andre typer af haven bønner. De fleste smør bønner har brug for tre til fire måneder af voksende før høst. Ordentlig dyrkning er vigtigt at holde smør bean planter sunde. Overskydende fugt eller for lidt fugtighed, sætter stress på anlægget og kunne forårsage blade bliver gule og visner. Kontrollere jorden omkring planterne for overdreven fugt eller ekstrem tørhed, hvis bladet gulning opstår.

Blight

Både almindelige blight og halo blight kan påvirke smør bean planter. Blight angreb alle dele af planten vokser over jorden. Sygdommen forekommer almindeligt i fugtig, våd vejr- og fugtig vækstbetingelser. Halo blight opstår i køligt vejr. Det skaber brune pletter på smør bean planter, hver især er omgivet af en "halo," en grøn-gul ring af misfarvning. Hvis blight forbliver ukontrolleret, vil det sprede sig og i sidste ende dræbe anlægget. Fælles blight opstår, når vejret er varmt og udstiller de samme symptomer som halo blight. Holde smør bean planter tørre for at forhindre væksten og spredningen af skimmel. Altid vandplanter i morgen, giver dem tid til at tørre i solen i løbet af dagen.

Rust

Rust er en sygdom, der er opkaldt efter den skade, det skaber. Når rust er til stede på smør bean planter, vil gartnere observere rust-farvede pletter på bladene. Som tiden går, forårsager rust bladene bliver gule. Til sidst, bladene visner og for tidligt falde fra anlægget. Stængler og bean bælg kan også blive misfarvede, som sygdommen spredes. Rust trives i fugtige forhold.

Kontrol

Rotere bean planter hvert tredje år for at forebygge sygdom. Blight lever i jord og frø for op til to år og kan vende tilbage igen og igen for at terrorisere planter. Rust viser også levetiden, overlevende gennem vinteren i jord, på snavs, selv på bean polakker. Tillad ikke stillestående vand til at udvikle omkring planter, undgå at berøre løv, når det er vådt og plads smør bean planter langt nok fra hinanden til at forsyne dem med tørring luftcirkulation. Når blight eller rust er til stede, behandle planter med kobber-baseret herbicid hver 10 dage indtil det er blevet dræbt.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com