Gyldenris soldat biller

October 29

Gyldenris soldat biller

Gyldenris soldat Bille, eller Chauliognathus pensylvanicus, er en art af bille, der er hjemmehørende i øst- og centraleuropæiske Nordamerika. Det er også almindeligt kaldet Pennsylvania leatherwing Bille og Gyldenris leatherwing Bille. Denne Bille feeds på nektar af blomstrende planter som voksen og andre insekter i dens larve fase.

Udseende

Gyldenris soldat Bille er omkring 9 til 12 millimeter i længden. Det er orange-gul i farve med særprægede sorte markeringer, herunder to aflange ellipser på sine vinger og en rund plet på dens pronotum, det første segment af thorax lige bag hovedet. Gyldenris soldat biller har hårdt f.ex til at beskytte deres indre organer.

Kost

Som voksen lever Gyldenris soldat Bille af nektar af blomsterplanter, især Gyldenris, som er hvor det stammer sit navn. I dens larve stadie spiser Gyldenris soldat Bille andre insekter, herunder agurk biller og locust æg.

Livscyklus

Voksen Gyldenris soldat Bille deponerede sine æg efter parring i sommermånederne. Den lægger sine æg på jorden, almindeligvis i blade strøelse, jord, eller under en klippe. Æggene klækkes og forpupper i jorden i løbet af foråret måneder. Når de klækkes har larverne bløde organer, tygge mouthparts ligesom de voksne biller og seks ben. Larverne er modtagelige for smitte af en insektspecifikke svampe, som kan være fatal for insekt.

Prædation

En række andre insekter og dyr æder Gyldenris soldat bille som flagermus, fugle og edderkopper. Andre arter af jorden-bolig biller og edderkopper feed på Gyldenris soldat Bille larver.


© 2018 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com