Hackberries & mider

July 28

Fælles hackberry er en mellemlang mellemstore træ med bark, der ligner stuk. Hackberry er temmelig hårdføre, men det er modtagelige for angreb af mider, der kan påvirke udseendet af træet. Eriophyid mider, også kendt som gall mider, er fælles hackberry skadedyr, ofte forårsager træet for at blive grimme.

Typer

Gall mider eller eriophyid mider forårsage unormal hævelser og vækster på hackberry træer og andre planter værter. Disse mider er ikke sundhedsfarlige hackberry træer, men kan få det til at tage på en mærkelig eller grimme udseende. Galls kan have forskellige former afhængig af hvilket mide forårsager dem.

Effekter

Gall mider producerer sekreter fra deres spytkirtler, der forårsager en stigning i plante vækstfremmende hormoner, forårsager galls til at vokse. Disse vækster er synlige på hackberry kviste, blade og blomster. Galls ofte ser ud som små bump eller vorter på plante blade. Gall mider forårsage ofte masserne af plante hår at udvikle på hackberry blade overflader. Hackberry træer er som regel sund, uanset disse vækster.

Kulturelle kontrol

Mange hjem gartnere forsøge ikke at behandle gall mider i hackberry træer, som er typisk sunde selv med disse mærkelige vækster, træer. Ifølge Colorado State University forlængelse, når træerne begynder at form galls, kan du vende skader. Hvis gall dannelse er overdreven, kan det hjælpe for at anvende hvilende olier til dit træ. Disse olier dræbe mider, at overvintre på plante blade.

Kemisk kontrol

Det er ofte vanskeligt at styre galls fra mider på hackberry træer, typisk fordi intervention skal blive timet med æglægning. Colorado State University udvidelse anbefaler at hjem gartnere anvende permethrin for at eliminere eriophyid mider på deres hackberry træer. Produkter med permethrin som den aktive ingrediens er tilgængelige på havecentre. Altid anvende insekticider efter anvisningerne på etiketten for det bedste resultat.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com