Håndlavede stentøj

July 2

Håndlavede stentøj

Håndlavede stentøj har karakter og charme, der er vanskeligt at matche med masseproducerede stykker. Skønheden i håndlavede stykker ligger i det faktum, at hver brik er unik. De bittesmå forskelle mellem hvert stykke dukke op i kornet af materialet eller teknik, der anvendes til at forme det, og resultatet er en del funktionelle og en del kunst.

Materiale

Stentøj er lavet af ler. Bløde ler er formet og skulpturelle tallerkner, skåle, kopper og andre former. Derefter, den støbte ler opvarmes for at gøre det svært og funktionelle. Elementer, der er håndlavet er undertiden gjort ved hjælp af generiske ler produceret af ler produktionsvirksomheder. Nogle specialforretninger, at producerer håndlavede stentøj også høste og skabe deres egen ler, som delvist definerer karakteren af brikkerne.

Hjulet

De fleste håndlavede stentøj er udformet på en pottemagere hjul. En kugle af fast ler er placeret på en spinderok og derefter formet i hånden som hjulet roterer stykket. Dette giver mulighed for en erfaren potter at oprette skåle, krus, tallerkener og meget mere. Personlig teknik, der anvendes af potter er en del af hvad der gør håndlavede stentøj lavet af forskellige håndværkere særpræg.

Fyring

Stentøj er magen til andre lerbaserede produkter såsom fajance. En del af det, der adskiller to er den proces, der anvendes til fyring keramik. Stentøj er affyret ved en temperatur, der er lavere end fajance i løbet af den første fyring og derefter på mindst et par hundrede grader varmere for andet. Denne affyring er hvad gør det svært nok til praktisk brug i stedet for at være et blot dekorativt stykke. Anden forskellen i forbindelse med fyring er at i bunden af en stentøj stykke ikke er glaseret før den anden fyring, hvis glasur anvendes til stykket.

Glasur

Efter stentøj er blevet slået og fyret for første gang, er det ofte glaseret. Produkt efter den første fyring er en mørkere farve end fajance, og nogle pottemagere foretrækker at lade den pågældende farve. Andre gange, anvendes glasurer. Alt fra en simpel enkelt farve til kunstfærdigt malede mønstre anvendes stentøj før stykkerne er fyret igen. Klart frakker af glasur bidrage til at bevare finish af brikkerne.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com