Har du brug at køre din ovn med en ovn Filter?

October 7

Ovnen filtre ikke kun beskytte ovnen, de også beskytte dig ved at holde den cirkulerede luft ren og fri for de fleste støv og snavs partikler. Typen filter, som du vælger at bruge i ovnen vil have indflydelse på hvilke typer og størrelser af partikler, filteret vil fange.

Typer af filtre

Filtre varierer lige fra panel filtre til højeffektiv luftfiltre. Der er vaskbare filtre, der kan genbruges eller plisseret filtre, som er mere effektive end panel-stil luftfiltre. Højeffektiv partikler luftfiltre (HEPA) vil fange lille snavs partikler, men disse filtre passer ikke mange af de standard ovne. De kræver en separat filter og fan system til at fungere korrekt.

Partikler størrelser

Store partikler fanget af en ovn filter indeholde svampesporer, pollen og støv. Mellemstore partikler i luften fanget af nogle filtre omfatter bakterier, dander og støv. Små partikler i luften, der er fanget af nogle ovn filtre omfatter vira, smog og røg. Hvis du kører en ovn uden filter, disse partikler komme ind i ovnen og udligne eller cirkulere i hele hjemmet.

Filtre og partikler

Forskellige ovn filtre virker forskelligt for at fælde små, mellemstore og store partikler fra luften. Glasfiber filtre fange store og mellemstore partikler spænder i størrelse fra 0,3 til 100 mikron men er mindst effektive til at opfange små partikler. Vaskbart og polyester plisseret filtre fange små partikler mindre end 0,3 mikrometer i størrelse samt store og mellemstore partikler. Til sammenligning, diameteren af menneskehår spænder i størrelse fra 3 til 200 micron.

Udskiftning af filteret

Ovnen filtre skal udskiftes i løbet af brug. Generelt, fabrikanter instruere dig at udskifte filteret hver tredje måned og dag du starter ovnen for sæsonen. Men hvis du har familiemedlemmer med luftvejssygdomme, bør du udskifte filteret oftere. Hvis du har kæledyr, skal du muligvis ændre filteret en gang om måneden. Vaskbar filtre skal udskiftes hver tre til fem år. Snavsede filtre vil begrænse luftstrøm til ovnen og forårsage ovnen til at kæmpe for at arbejde, markedsfoering af dele stress og øge din utility omkostninger.

Effekter på ovnen

Hvis du ikke bruger et filter, kan snavs partikler lov til at indtaste ovnen pels fans, varme spoler og blæsermotor. Uden filter på ovnen, komponenterne vil i sidste ende brug for reparation eller rengøring af en professionel opvarmning og køling selskab.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com