Har jeg brug for gødning i min kompost?

December 13

Har du brug for gødning i kompost? Det korte svar er ikke. Du kan gøre perfekt god kompost uden gødning. Mens farm husdyrgødning er en meget god kilde til kvælstof (en af de primære elementer i god kompost), medmindre du allerede har en bekvem kilde til gødning, kan du godt være bedre uden.

Hvad er kompost?

Kompost er delvist nedbrydes organisk materiale, anvendt til at forbedre jorden og befrugte planter. Måde før forskere analyserede grund kompost værker, gartnere og landmænd blandet gødning og andre nitrogen-rige materiale med døde blade og andre kulstof-rige materiale til at gøre denne smuldrende, jordagtige gødning. En kompostbunke fremskynder den naturlige nedbrydning, der finder sted i jord, ved at levere optimale betingelser for mikroorganismer til at nedbryde carbon materiale og frigivelse kvælstof.

Mix

Put blot, du har brug for et lag af "brun": døde blade, hø, halm, strimlet avis; et lag af "grønne": græs udklip, vegetabilske madrester (kød eller fedt) og et lag af jord (til at indføre mikroorganismerne). Gødning, betragtes et lag af "grøn," fordi det er kvælstof-rige.

Balance mellem brune til grønne

Alle levende ting indeholder både carbon (brun) og kvælstof (grøn). Den bedste kompost har en ratio på 30 dele (efter vægt) CO2 til 1 del kvælstof. I en artikel til University of Missouri Extension Service rådgiver Christopher J. Starbuck en kulstof til nitrogen ratio af 30: 1. Svinegylle typisk har et meget højt kvælstofindhold, med et kulstof til nitrogen ratio på mellem 5 og 7 til 1, mens savsmuld er næsten alle kulstof, med et forhold på mellem 200 og 500 til 1. En sammenligningstabel kulstof til nitrogen nøgletal af fælles kompost ingredienser er tilgængelige på webstedet Extension Service.

S erstatninger for gylle

Nogle typer af gylle er fremragende kilder til kvælstof. Fjerkrægylle har en kulstof til nitrogen ratio af 10 til 1, f.eks. Men gylle fra andre dyr er ikke mere kvælstof-rige end materialer, som kan være mere let tilgængelige i mange husholdninger og haver. Ounce for ounce, kaffegrums har den samme kulstof til nitrogen ratio som kogødning--20 til 1. Vegetabilsk affald, med et forhold på mellem 12 og 20 til 1 afhængigt af vegetabilsk, er en bedre kilde end hestegødning, med et forhold på 25 til 1, som er afklippet græs, med et forhold på mellem 12 og 25 til 1.

Hvis du har køer eller kyllinger på stedet, giver det mening at bruge deres gylle. Men har du kaffegrums, gulerod skræller eller græs udklip til at bortskaffe, du også kan bruge dem.

Hvorfor ikke bruge gødning?

Afføring fra mennesker eller kæledyr bør aldrig anvendes i hjemmet eller haven kompost bunker på grund af den høje risiko for sygdomsspredning. (Kommercielle handlinger, der bruger kloakslam er uden for rammerne af denne diskussion). Men selv landbrugsdyr gylle præsenterer problemer. Hvis du bruger kompost med gylle, som ikke nedbrydes eller rådnet nok, vil det brænde blade og rødder af dine planter. Gødning har tendens til at lugte stærkere end vegetabilske kilder til kvælstof, og er mere surt, at du skal tilføje alkalisk ingredienser til at genoprette pH balance. (Lær mere om at balancere surhedsgrad af gylle fra "Kompostering på Home," en publikation fra Ohio State University Extension Service.) Yderligere, gødning tiltrækker fluer og dets anvendelse kan forbydes eller begrænses af nogle kommuner.

Kompostering som genanvendelse

Afklippet græs er en meget god kilde til kvælstof. Træet blade er en meget god kilde til CO2. Blande to i en kompostbunke i stedet for sække dem til papirkurven fjernelse Pladsbesparelser deponeringsanlæg.Ligeledes ved hjælp af gødning på webstedet eller som en del af en kommerciel drift holder animalsk affald afstrømning af vandskel. (Se University of Minnesota Extension Services hjemmeside på "Husdyrgødning forvaltning.")Uanset om du "skal" bruge gødning i en kompostbunke virkelig afhænger hvad du nødt til at genbruge.


© 2023 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com