Har markmus Rabies?

May 29

Rabies er en dødelig sygdom, der overføres af spyt og har ingen kur. Dette er en skræmmende sygdom, der kan få dig til at gå i panik hvis du støder på et vildt dyr, især hvis der opstår resultater i en bid til dig eller dit kæledyr. Mosegrise er en mus-lignende gnaver (kortere hale og kraftigere krop end en mus), der har været kendt for at bide kæledyr og mennesker.

Teorier/spekulation

I teorien kan enhver pattedyr kontrakt rabies. Små byttedyr dyr er imidlertid usandsynligt, at have rabies. Dybest set, hvis et andet dyr med rabies angreb en små byttedyr dyr som en mus, vole eller endda en kanin, ønsker at bytte dyret sandsynligvis ikke overleve angreb for at bære rabies sygdom. Ifølge Minnesota Department of Health er der ingen historie af en vole bid forårsager rabies i et menneske.

Sandsynligvis luftfartsselskaber

Vilde kødædende pattedyr, såsom vaskebjørne, stinkdyr og ræve samt flagermus er den mest sandsynlige bærere af rabiesvirus. Hvis du eller dine kæledyr har været bidt af et vildt dyr, er det vigtigt at søge lægehjælp. Mens rabies er mere af en hastesag end en nødsituation, skal du eller dit kæledyr behandles så hurtigt som muligt for at undgå yderligere komplikationer og mulige død.

Forebyggelse/løsning

Dit kæledyr skal altid være vaccineret mod rabies at undgå udbrud. Hvis du er regelmæssigt i kontakt med vilde dyr og er bekymret for din egen sikkerhed, er der også vaccinationer tilgængelige for mennesker.

Symptomer

Hvis du ser dyr opfører sig underligt, markmus eller ellers, er det bedst at fejle på siden af forsigtighed. CedarRun.org viser faresignaler som ændringer i temperament, skjule, rastløshed, nervøsitet, bliver mere ond, vandrer, snapper på alt forsøger at tygge fri af begrænsninger, bidende på sig selv, bidende så hårdt at bryde sine egne tænder, skumdannelse og savlen overdrevent, at være uvidende om smerter og lammelse af stemmebåndene. Undgå ethvert dyr, der opfører sig mærkeligt og kontakte myndighederne.

Advarsel

Mens du ikke behøver at bekymre sig om mosegrise du kommer på tværs, Vær især forsigtig om flagermus. Flagermus har forårsaget fleste af rabies udbrud i nyere historie. Desuden, dit barn eller pet kan blive bidt af en flagermus, og du kan ikke selv indse det på grund af bid er så små. Hvis du finder en bat i levende områder af dit hjem - især i dagtimerne--kontakt en human officer eller dyr kontrol officer, så de kan fjerne det og få det testet for rabies.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com