Hardback vs Softback lampeskærme

November 3

Hardback vs Softback lampeskærme

At vælge den rigtige lampeskærm størrelse og form er tricky nok, men du også nødt til at vælge mellem typer. Indbundet og softback nuancer er to af de mest almindelige skygge muligheder for bordlamper. Selv om begge har stof dækker, ser de helt anderledes. Begge typer har forskellige fordele og ulemper.

Byggeri

For at gøre hardback lampeskærme, laminat producenter stof på plast eller papir. Derefter kan de tape eller lim den lamineret stof til ringe, top og bund for at danner skygge. Softback nuancer har en stofbeklædning. Lampeskærm stof og foring er strakt over en full frame--med lodrette eger forbinder de øverste og nederste ringe-- og syet sammen, omslutter rammen i stof.

Omkostninger

Både hardback og softback lampeskærme kommer i en vifte af priser, men softback nuancer næsten altid koste mere end hardback versioner. De har ofte finere tekstiler, såsom silke, og de er mere arbejdskrævende at gøre. Hvis du på et stramt budget, er en hardback nuance en bedre løsning. Hvis du er i stand til at investere i en high-end skyggen, vælge en softback lampeskærm hvis det passer din lampe og indretning.

Detaljer og muligheder

Fordi stof på softback lampeskærme er syet i stedet lamineret og flade, er det muligt at smock, shirr eller læg skyggen. Hvis du nyde dameskrædder detaljer, vil du formentlig foretrække en softback skygge.

Hvis du er snu og planlægger at personliggøre din lampeskærm, gå med en hardback version. Du kan stemple eller stencil ydersiden skyggen, eller du kan male indersiden med farvet eller metallisk maling. Det er nemmere at ændre stof på en hardback skygge. I stedet for at fjerne den gamle struktur, som du skal med en softback nuance, skære du bare nyt stof for at passe og lim det over gamle.

Udvalg

Mest antikke lamper-- og nye lamper lavet i traditionelle former og stilarter--opfordring til softback nuancer. For vintage lamper, der endnu ikke er anset for antikviteter, ser softback nuancer typisk bedst ud på fremstillet før 1950.

Lamper med moderne eller retro-inspirerede figurer typisk ser bedst ud med hardback nuancer i en tromle eller tønde form, hvor toppen af lampeskærm har samme diameter som bunden. Hardback tromme nuancer er også bedst for vintage lamper fra 1950erne gennem i 1970 ' erne.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com