Haven frø kan gemmes fra det ene år til næste?

June 12

Haven frø kan gemmes fra det ene år til næste?

Uanset om du har købt for mange frø eller bare ikke komme rundt for at plante en pakke eller to, forekommer det spild at smide dem i skraldespanden. Men vil de stadig være godt næste år hvis du gemme dem? Svaret er måske. Nogle frø kan forblive levedygtige i mere end 10 år. Vellykket frø besparelse, men afhænger af forskellige frø og vilkårene for opbevaring du giver.

Lang levetid og optimale betingelser

De fleste frø ikke vil nå de 10-årige mark, men mange kan forblive levedygtige i et til fem år. Andre, såsom frø af asparges, geranium, delphinium og salvia, kan ikke gemmes ud over det første år uanset hvor omhyggeligt de gemmes. Mere langvarige frø omfatter rødbede, agurk, aubergine, muskmelon og tomat. Forudsat at du starter med høj kvalitet frø, de to faktorer, der har den største indflydelse på hvorvidt frøene vil gemme godt er fugt og temperatur. I stedet for de varme, fugtige forhold, som en frø brug for spiring, opbevares dem skal opbevares tørt og køligt.

Tørring

At nå den maksimale levetid for lagrede frø kræver en fugtighed på mere end 8 procent. For at opnå graden af tørhed, sprede frø på en flad overflade, hvor temperaturen er større end 70 grader Fahrenheit og lad dem tørre i flere dage. Hvis frø har været udsat for fugtige forhold, kan du tørre dem i en konventionel ovn ved 100 grader Fahrenheit i seks timer med ovndøren åben. Kontrollere frø hyppigt for at undgå overtørring, hvilket kan resultere i hårde frø, der er i stand til at absorbere nok fugt til at spire. For at måle, om lille frø har nået den rette fugtighed, forsøg på at bøje en. Hvis det knækker rent i halve, er den klar til opbevaring. Større frø, såsom majs, ærter og bønner, splintres hvis du ramme dem med hovedet af en hammer hvis de er tørre nok.

Vandtæt opbevaring

Opbevar tørrede frø i en fugt-bevis beholder som en Mason jar med en ny låg eller en heavy-duty plasticpose med en stram-forsegling lukning. Bruge letvægts plastikposer kun til at adskille sorter af frø indeni en krukke eller kraftig plastikpose. Placere et tørremiddel (tørremiddel) såsom pulveriseret kul, silica gel eller calciumchlorid i bunden af beholderen at fjerne eventuel tilbageværende fugt. Læg frøene i en plasticpose til at holde dem fra at komme i kontakt med tørremiddel. Du kan bruge ris eller mælkepulver til at absorbere fugt, men wrap drevet mælk i to lag køkkenrulle til at holde det fra at opløse.

Kølerum

Gemme frø i vandtætte beholdere ved en temperatur på under 75 grader Fahrenheit. Til langtidsopbevaring, skal du placere containere i et køleskab eller frostfrit fryser. Hvis frø er blevet tørret ordentligt, indefrysning vil ikke volde dem skade. Lad dem varme til stuetemperatur før håndtering af frø, efter du fjerner dem fra opbevaring.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com