Haven kantning planter

June 30

Haven kantning planter

Effektiv haver er plantet i tiers, med de højeste planter i bagsiden og den korteste i front. Den forreste lag, også kaldet grænsen, byder lavtvoksende planter, der definerer den bed kant uden at blokere visningen af planter bag det. Formelle haver tendens til at have en kontinuerlig kant af en enkelt plante. Uformelle haver tendens til at have en kombination af grænsen planter. Begge metoder er lige attraktive.

Catmint

Catmint (Nepata) producerer masser af små blå blomster i gravhøjene omkring 2 fod høj og bred. Denne let at vokse staude med langvarige blomstrer gør en ideel kantning plante. Det tåler varme, tørke og blæst og vokser i næsten enhver jord. Catmint blomstrer i midten af foråret og vil blomstre igen i sensommeren, hvis skåret tilbage. Katte elsker disse klumper af duftende grå-grønne blade. Catmint fungerer bedst i fuld sol og er hårdføre er US Department of Agriculture zoner 3 til 10.

Koral klokker

Koral klokker (Heuchera) er beundret ikke kun for deres sarte kop-formede blomster, men for deres slående løv. De bruges ofte som et grænse. Bladene kan være pjusket, skimmeldannelse eller fligede og kommer i farverne spænder fra Bourgogne til chartreuse. De danner gravhøje, ruhåret stilke fremstå med pink eller røde klokker. Stænglerne kan blive op til 2 fod høje, men de er fine nok ikke at blokere visningen af blomster vokser bag dem. Hardy i zoner 4 til 9, koral klokker vokse i fuld sol til halvskygge.

Lambs ører

Lambs ører vokse ind i en masse af sølv-grå fuzzy løv, danner en ideel lavtvoksende grænse. Pigge af små pink-lilla blomster blomstre i forsommeren, men løvet er Hovedattraktionen i denne staude. Dens konsistens gør det en mulighed for hjorte-bevis. Lambs ører er tørke-tolerante, hurtigt spredende og nem at dyrke i fuld sol. De er hårdføre i zoner 4 til 8.

Græsser

Lavtvoksende pyntegræsser og græs-holder gør en effektiv kant til en have. Der er mange at vælge imellem. For en skyggefuld have er en mulighed gyldne Hakone græs, som danner en tæt overordnede masse delikate blade ligner bambus. Hardy i USDA zoner 4 til 8, vokser den 1 til 2 fod høje. Lilyturf (Liriope) er en favorit grænse. Dens græsklædte, undertiden brogede blade vokser i klumper og har spidsværdier af lilla eller hvide bittesmå blomster i sensommeren. Liriope vokser i solen eller del-skygge, er hårdfør i zoner 4 til 8 og når omkring 8 inches høj.


© 2023 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com