HEPA Definition

September 27

HEPA Definition

HEPA-filtre er luftfiltre designet til at rense forurenende stoffer fra luften. Disse filtre er yderst effektive til at fjerne meget små partikler fra luften. HEPA-filtre er almindeligt anvendt i medicinsk, forskning og fremstilling indstillinger hvor luft renhed er afgørende. Fælles hus hold luftfiltre markedsføres som HEPA typisk opfylder ikke kravene i en ægte HEPA-filter, som er en specialiseret filter designet til kommercielle applikationer.

Definition

HEPA står for high efficiency partikler air. HEPA-filtre rense luften ved at fjerne partikler, der kontakter filteret som luft strømme gennem det. HEPA-filtre kraft luft gennem meget små kanaler til at fjerne partikler større end 0,3 mikrometer eller lig fra luften.

Fordele

Den høje effektivitet af disse filtre gør dem ideelle til brug på steder, hvor ren luft er vigtig. HEPA-filtre bruges ofte i hospitaler til at forhindre spredning af bakterier og indendørs luftforurening. De er også almindeligt forekommende i rene værelser hvor selv små mængder af støv kan skade fine elektronik. HEPA-filtre har endda et sted i allergikere hjem, hvor fraværet af pollen og støv i luften er et must.

Historien om HEPA

HEPA-filtre er faktisk et produkt af udviklingen af atomkraft i Manhattan-projektet. Disse filtre blev første gang brugt i 1940 ' erne af Atomenergikommissionen som en metode til filtrering af radioaktive partikler ud af luften. I første omgang en klassificeret del af Manhattan Project, kodenavnet for et projekt udført under anden verdenskrig til at udvikle de første atombomber, disse filtre blev senere frigivet til offentligheden for anvendelse i erhvervs- og boligejendomme indstillinger.

Sådan fungerer det

HEPA-filtre består af et tæt samspil mellem fibrøst mesh, der fanger luftbårne partikler, når de passerer gennem filteret. Fire metoder kendt som: sigtning, aflytning, impaction og diffusion er brug til at nå dette mål. Partikler fanget af sigtning er generelt over fem mikrometer i størrelse og fjernes, når de ikke kan passere filteret. Aflyttede partikler fjernes fra luften, når de passerer i nærheden af en fiber og blive indgivet der mens påvirket partikler flyver ind i et stykke af filteret og fanges. Processen med diffusion beskriver virkningen af Brownske bevægelser på partikler i luften. Som luften diffunderer gennem filteret, er små partikler mere tilbøjelige til at opstå og bliver hængende på en fiber i filteret.

Overvejelser

True HEPA luftfiltre er defineret som mekaniske stil filtre, at fange 99,97% af partikler, der er 0,3 mikron eller større i størrelse. De fleste husstandudstyr mærket HEPA fanger mindre end 99,97% af partikler på 0,3 mikron. Disse systemer er ofte benævnt HEPA-type filtre og er almindeligt forekommende i hjem HVAC-systemer og støvsugere. True HEPA-filtre kræver specialudstyr, der er i stand til at tvinge luft igennem deres begrænsede airways. Det er også vigtigt at bemærke, at HEPA-filtre kun ren partikler fra luften forlader uønskede gasser i stedet.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com