Hickory Shuckworm skader

February 23

Hickory shuckworm (Cydia caryana) er en art af møl, hvis larver lever af møtrik avner, også kaldet shucks, pecan og hickory træer. Fordi det er nataktive, møllet ses sjældent, men dens larver kan gøre betydelig skade på nødder i begge to i dens vært træer.

Beskrivelse

Voksen hickory shuckworms er brun til mørk grå møl, der er omkring 3/8 tomme lang. Voksne forlader æg på hickory nødder og pecan knopper og larver foder mens indersiden galls i løbet af foråret. Når pecan nødder findes senere på foråret, deponere møllene enkelt æg på nødder, vedhæfter dem med et hvidt stof, der er let ses. Larverne er ca 1/2 tommer lange og cremet-farvet med brune hoveder. De forpupper i shuck eller skallerne, og i sidste ende fremstå som voksne møl.

Livscyklus

Shuckworms tilbringe vinteren som pupper i gamle avner fra nødder stadig resterende på træerne eller der er faldet til jorden. Voksne fremstå i det tidlige forår til at lægge første generation æg enten i galls, hickory nødder eller pecan nutlets. Larverne fra disse æg forpupper og vise sig som første generation voksne i slutningen af maj og juni. Disse voksne lægger æg på pecan nødder, dækker dem med en klæbrig klæbende stof, som er et særskilt tegn på shuckworm angreb. Disse anden generation Larverne lever og forpupper i juli og August og fremstå som voksne i slutningen af August og September. De lægger æg og producere tredje generation af larver, der forpupper og overvintre. Processen begynder igen, når disse voksne emerge det følgende forår.

Skader

Hickory shuckworm foretrækker pecan og hickory som primære værter. Larverne foder næsten udelukkende i nødder. Skaden opstår når larver bore eller tunnel til møtrik shucks af træer, som forstyrrer strømmen af vand og næringsstoffer er nødvendige for for møtrik udvikling. Dette resulterer i arret, sent modning og lav kvalitet nødder. De forårsager også beskadigede shucks at holde sig til nødder, hvilket gør dem umuligt at åbne. Angreb opstår typisk før nødder harden, som kan få dem til at falde ned fra træet, før de er modne. Larver fra den første generation, æg lagt i det tidlige forår, kan ødelægge et par nødder, men skaden er ikke typisk betydelige. Det er anden generation, der lever inde i nødder, forårsager dem til at droppe hvor de tredje generation larver bore inde og forårsage shucks at holde sig til shell, reducere kvalitet og høst.

Kontrol og forebyggelse

Nødder af pecan og hickory træer er mest sårbare over for skader før hærdning fase af skaller. Træer bør behandlet med insektgift, når træerne har nået dette stadie. Anvende en anden behandling omkring to uger senere. Fjern gamle, mistede eller beskadigede nødder og avner at reducere skadedyrsangreb, som fremtidige generationer vil live inde i disse. Du kan også købe pheromone fælder, der vil tiltrække og fælde møl. Selvom angreb er gået, gamle vragrester under træer bør ryddes væk og galls og gamle nødder tilbage på træet fjernet.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com