Historie af glasfiber isolering

May 4

Glasfiber isolering er byggemateriale fremstillet af tæt-vævet glas fibre. Det er solgt i store ruller kendt som tæpper eller batts og er den mest udbredte form for isolering i USA Glasfiber historie strækker sig tilbage mere end et århundrede og hjælper med at fremhæve de potentielle fordele og ulemper forbundet med dette materiale.

Tidlige historie

De første fint vævet glas fibre, kaldet mineraluld, blev produceret i 1870 af en opfinder ved navn John Player. På verdensudstillingen 1893 kunne tilskuere se en omfattende kjole lavet af glasfiber klud. Det var først i 1938 dog at de første glasfiber isolering blev produceret. Det blev opfundet af firmaet Owens Corning, som er verdens nummer et producent af glasfiber i dag.

Asbest

Siden sin opfindelse i 1938, havde Owens Corning brugt asbest fibers når producerer glasfiber isolering. I slutningen af 1970 ' erne etableret forbrugere og sundhedsorganisationer en fast forbindelse mellem asbest og lunge sygdom. I 1980, blev asbest produktion forbudt i hele USA og mange andre lande. Owens Corning erklæret konkurs i 2000 skal reorganiseres efter en stormløb af retssager vedrørende asbest. Selskabet har siden regenereret sin position som verdens top isolering producent. Glasfiber isolering fremstillet før 1980 bør kun fjernes af en professionel restaurering selskab.

Kræft Links

En 1994 rapport fra International Agency for Research Kræftforskningscenter (IARC) opført glasfiber som et humant carcinogen, ifølge American Lung Association. For at advare brugerne om faren ved dette produkt, kræver OSHA og IARC at alle glasfiber isolering pakker indeholder sundhed advarselsmærkater. Fra 2009 er disse mærker stadig påkrævet, trods rapport 2001 IARC at glasfiber ikke er sandsynligt kræftfremkaldende.

Typer og anvendelser

Glasfiber isolering er bredt tilgængelige i form af batts eller tæpper, men nyere former er også tilgængelige. Batts foret med vinyl kan hjælpe reflektere lys eller sollys samtidig øge den isolerende værdi af dette materiale. Loose-fill glasfiber kan sprøjtes ind i utilgængelige rum, på samme måde at brugen af cellulose isolering. Meget tætte glasfiber tæpper er ofte bruges til at line kanalsystem for at reducere varmetabet og minimere kondens.

Funktioner

Glasfiber isolering er stadig den mest populære isolerende materiale på grund af dets lave pris og nem installation. Ifølge det amerikanske Department of Energys energi-sparere program har glasfiber en r-værdi mellem 2 og 3. Dette er meget lavt sammenlignet med andre materialer, hvilket gør det en relativt dårlig isolering. På grund af dets lave pris, men bruge bygherrer simpelthen mange lag af glasfiber til at matche isolering niveauerne af dyrere produkter som stift skum.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com