Historie af kornel træer

September 26

Blomstrende Kornel, en af USAs mest elskede træer, er af arterne, Cornus florida. Selv om "florida" betyder "blomstrende" på Latin, er kornel træet blomstrer faktisk frodige blade, kaldet dækblade, som åbner foråret i hvid og levende nuancer af pink og purpur. I efteråret bærer kornel træet lyse røde bær, der er giftige for mennesker, men sikkert for wildlife forbrug.

Forfatterskabet

Kornel træet er indfødte til det østlige USA, men konti er forskellige med hensyn til oprindelsen af navnet kornel. En kilde anfører, at dagwood var træets oprindelige navn, henviser til dag, et gammelt ord for kød spyd fremstillet af massivt træ af kornel træet. En anden konto fastholder, at navnet blev opfundet efter en proces, hvor bark fra en europæisk kornel kultivar når kogt i vand blev brugt til at vaske hunde ramt med sukkerærter.

Kornel Bark

Fundet inde i barken af blomstrende kornel træer, blev alkaloid, nitrogen sammensatte, brugt af indfødte amerikanere til behandling af malaria og viste sig for at være en passende erstatning for kinin under den amerikanske borgerkrig. Kornel bark gennemsyret af whisky hjalp til at behandle "ryster" i pioner dage. Amerikanske indianere udviklet scarlet farvestof fra kornel bark og anvendes tinktur til at farve eagle fjer og porcupine fjerposer.

Cherokee prinsesse kornel

Ifølge indianske tradition endte en jaloux kriger liv af en smuk Cherokee prinsesse efter hun havde nægtet ham som en frier. Da hun lå døende, anvendes at princess en kornel blomstre i et forsøg på at stoppe blødningen. I dag mener amerikanske indianere, at den hvide blomstrende kornel arter kendt som Cherokee prinsesse producerer røde petal tips til ære for den slagne Cherokee maiden.

Historiske anvendelser

Indfødte amerikanere gammeldags pile og dolke fra træ af dogwoods, og de blomstrende træer er angivet det var tid til at plante afgrøder. I 1800-tallet gik næsten 90 procent af høstede dogwoods til fremstilling af højhastighedstog Rumfærger anvendes i vævning for tekstilindustrien. Den tunge træ af en kornel træet bliver glat med slid, og dens modstandsdygtighed over for chok aktiveret de vævning pendulfart til at modstå brud. Holdbart træ blev også brugt til hø gafler, rake tænder, lille hjulnavene og golfkøller.

Kornel legende

Ifølge en legende af ukendt oprindelse sammensattes trækors som Jesus blev korsfæstet en kornel træ. På dagen for korsfæstelsen udtales Gud, at ingen kornel træ nogensinde ville vokse høj nok til at blive brugt igen til dette formål. I dag dogwoods forbliver understory træer, og hver kornel blossom indeholder fire kronblade, der åbner i form af et kors.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com