Historien om brød budding

April 14

Historien om brød budding

Brød budding er en parabol med meget gamle rødder. Det udviklede sig som en brug for Overgemt brød. Kokke fra mange kulturer gennem historien har været utilbøjelige til at spilde Overgemt brød, så de opfandt mange retter, både SAR og søde, der udnyttede det. I dag brød budding er stadig lavet, men dets nuværende former tendens til at være langt mere luksuriøs end deres ydmyge oprindelse. Moderne brød buddinger ofte benytter friske, gourmet brød, såsom brioche, og omfatter dyre ingredienser som vanilje bønner, bourbon, gruyere ost eller pekannødder. Sødt brød buddinger kan også serveres med forskellige saucer.

Funktioner

Brød buddinger start med rasp, brød tern eller brødskiverne. Krummer eller kuber er derefter lægges i blød i en æg creme blanding. I sødt brød buddinger, kan denne creme blanding omfatte æg; mælk eller fløde; sukker; og krydderier, såsom vanille, rosenvand eller kanel. Krydrede brød buddinger, kan brødet være gennemblødt med æg; mælk, bouillon og fløde; grøntsager, kød eller ost; og en bred vifte af urter og krydderier. De komponenter, der er fælles for alle brød pudding retter er æggene og mælk eller fløde---disse er væsentlige, da de udgør creme base der holder brød buddinger sammen. Kokke kan tilføje en lang række ingredienser til denne base. Sødt brød buddinger indeholde undertiden chokolade, nødder, kandiseret citrus peel, tørrede frugter og andre specielle ingredienser, mens velsmagende brød buddinger undertiden indeholder høj kvalitet kød, ost, champignon og andre overdådige tilføjelser. Brød buddinger er som regel også beriget med smør eller olie. Brød buddinger er bagt, undertiden i en skål anbringes i en gryde med varmt vand, som hjælper med at sikre endda madlavning.

Historie

Brød buddinger dateres århundreder tilbage. For størstedelen af menneskets historie, de fleste mennesker kunne ikke har råd til at spilde mad, så en række anvendelser for Overgemt brød blev opfundet. Ud over brød budding brugt kokke også Overgemt brød til at lave fyldet, fortykningsmidler og spiselige tjener containere. Men romerne bruge æg som bindemidler i forskellige opskrifter, blev vanillecreme ikke opfundet før middelalderen, så tidlig brød buddinger foregik sandsynligvis blot fra mælk, Overgemt brød, fedt og måske et sødestof. Brød buddinger var ikke kun lavet af romerne. Gamle versioner af brød budding omfatter Om Ali, en egyptisk dessert lavet af brød, mælk eller fløde, rosiner og mandler; Eish es Serny, en mellemøstlig ret lavet af tørrede brød, sukker, honning sirup, rosenvand og karamel; og Shahi Tukra, en indisk fad lavet af brød, ghee, safran, sukker, rosenvand og mandler.

Brød buddinger har været populære gennem tiderne. I dag er brød buddinger ikke så almindelige som de plejede at være, men de forbruges stadig hyppigt i Det Forenede Kongerige, det sydlige USA, Mexico, Argentina, Puerto Rico, Belgien og Frankrig.

Typer

Brød buddinger kan være salt eller sød, serveres varmt eller koldt, og enkle eller yderst komplekse. Brød budding enkelhed egner sig til en række forskellige præparater, og utallige variationer på denne opskrift vrimler. Enhver form for brød kan bruges til at gøre brød budding, selv om hvidt brød er mere almindeligt anvendt. Fransk toast er en fætter af brød budding.

Bruger

I 1700-tallet opnået brød budding et ry som god mad til syge mennesker, sandsynligvis fordi det var let at fordøje. Den primære brug af brød budding er at bruge op Overgemt brød. Brød budding er almindeligt anset for at være en "komfort mad."

Saucer

Sødt brød buddinger er ofte serveret med sød saucer. Saucer til dette formål omfatter creme anglaise; karamel, flødeskum eller likør-baserede saucer; og frugt, citron, chokolade eller vanille-baserede saucer.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com