Historien om el-kedel

November 9

De tidligste kendte kedel-formede fartøjet blev fundet i Mesopotamien og datoer tilbage til mellem 3500 og 2000 B.C.E. Det er lavet af bronze og har en dekoreret tud. Ud over sin sammenlignelige form mener eksperter ikke dog at den deler en lignende funktioner med den kedel, der har udviklet sig gennem de sidste 200 år.

Tidlige historie

Historien om den Elkedel er forbundet med tidlig jern og kobber kedel, som blev oprindeligt brugt til madlavning. Kedler til madlavning til sidst udviklede sig til te kedel, som tog forskellige former i forskellige lande. Den elegante russisk samovar, lavet af metal, menes at have sin oprindelse i Persien. I England blev sølv kedler en del af den engelske te tradition i løbet af 1700-tallet. Op til dette punkt, elkedler blev stadig placeret over en flamme, og denne praksis fortsatte indtil slutningen af 1800-tallet, hvor slid af kogende vand begyndte at ændre sig dramatisk.

Første Elkedel

Tømrer Electric Company i Chicago indførte sit første Elkedel i 1891. Det havde et varmelegeme i et separat rum under vandet. Samme år blev udviklet en britisk opfinder, R.E.B. Crompton Crompton og selskab i Det Forenede Kongerige, en varme radiator koncept for el-kedel. Når Tømrer Electric Company udstillet sine Elkedel på Chicago World's Fair i 1893, havde selskabet indarbejdet Cromptons varme radiator koncept.

Indbygget varme

I 1922 indført Swan Company den første Elkedel med et indbygget varmeelement. Varmelegemet er indkapslet i et metal rør, der havde til huse i kedlen vand kammer. Dette design voksede i popularitet i de efterfølgende år. I 1930 ' erne var metal elkedler med bakelit håndtag og låg mode. Med udbruddet af anden verdenskrig, metal voksede til at være i korte forsyning og keramiske elkedler fandt sted i de metal modeller fra tidligere år.

Første automatiske kedel

Æren for at skabe den første automatiske Elkedel går til Russell Hobbs, en virksomhed etableret i Det Forenede Kongerige i de tidlige 1950 ' erne af William Russell (1920-2006) og Peter Hobbs (1916-2008). Forud for dette, kan elkedler koge tørre hvis automatiseret, eller forårsage elektriske stød. I den automatiske Elkedel først fremstillet af Russell Hobbs i 1955, udløst en bimetal strip kedel "off" kontakten når damp var tvunget gennem låget blænde til strip.

Opfindere

Det er interessant at bemærke, at opfindere gennem årene, har fortsat med at skabe forbedringer til kedlen. I 1923 opfandt Arthur L. Large i Det Forenede Kongerige kedels første fuldt immersible varme modstand. I begyndelsen af 1930 ' erne opfundet en kettlemaker opkaldt Walter H. Bullpitt el-kedel sikkerhedsventil. Den britiske opfinder og entrepreneur John C. Taylor skabt og perfektioneret kedel termostat, der sikrer at kedlen slukker, når vandet er kogt. Taylors selskab, Castletown termostater (senere omdøbt Strix Ltd.,), solgt hundredvis af millioner af disse enheder. Forud kedel termostat, inkluderet en patentansøgning i Wisconsin af kvindelige opfindere Louisa og Agide Beaudette en illustration af deres "forbedring i kedel dækker."


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com