Historien om Limoges porcelæn

December 5

Selvom byen Limoges, Frankrig blev berømte i 1700-tallet for sin produktion af Limoges porcelæn, historie af porcelænet stammer fra Kina, næsten 700 år tidligere.

Oprindelse

Kineserne var de første til at opdage porcelæn. Europa blev introduceret til porcelænet i 1400-tallet, da Vasco da Gama bragte det tilbage. I Frankrig, efterspørgslen efter porcelæn var høj, men Kina holdt sin porcelæn produktion hemmeligheder i det uvisse.

1768

I 1768, blev kaolin, et ler mineral, opdaget i nærheden af Limoges, Frankrig. Snart efter så kong Louis XVI forretningsforbindelse Limoges porcelæn som en mulighed for økonomisk velstand for Frankrig. Fra dette punkt på var Limoges porcelæn kun skal foretages under Kommissionen om Frankrigs Royal Court i den kongelige porcelænsfabrik i Sevres.

Franske Revolution

Efter den franske Revolution, regeringen ikke længere holdt eksklusivitet på Limoges porcelæn. Private borgere begyndte at fremstille porcelæn.

1800-tallet

I slutningen af 1800-tallet Frankrig havde snesevis af porcelæn fabrikker og porcelænet var begyndt at modtage international anerkendelse. Kunstnere flokkedes til Limoges til at arbejde på den fine hvide porcelæn.

Haviland Kina

I midten af 1800-tallet, blev David Haviland, en amerikansk, introduceret til Limoges porcelæn, når en kunde bragt en brækket stykke ind i hans butik. Fascineret, Haviland lært af porcelæns oprindelse, og i 1841 flyttede hans familie til Limoges, hvor han startede sin egen produktion fabrikken. Før familien trukket sig tilbage i 1972, blev mere end 60.000 stykker af Haviland Kina produceret.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com